Zanardi: герой на два свята

Съдържание:

Zanardi: герой на два свята
Zanardi: герой на два свята
Anonim
Занарди - посланик на BMW Рио де Жанейро 2016 г
Занарди - посланик на BMW Рио де Жанейро 2016 г

Занарди: нашият Алекс печели златния медал в бягането по часовник на Параолимпийските игрив Рио де Жанейро

Занарди: нашият Алекс печели златния медал в бягането по часовник на Параолимпийските игрив Рио де Жанейро. Перфектен старт за Алесандро Занарди (Италия) в състезанията по параколоездене на Параолимпийските игрив Рио де Жанейро (Бразилия). В днешното състезание по часовник 49-годишният италианец се състезава за златото в категория H5 на своя хендбайк. За Занарди това е трети параолимпийски златен медал в кариерата му, след като спечели два пъти злато и веднъж сребро на Игрите в Лондон през 2012 г.

В състезанието по часовник атлетите трябваше да направят две обиколки на 10-километрово трасе, което следваше брега на Понтал близо до Рио де Жанейро. Занарди завърши дистанцията от 20 километра с най-добро време с 28:36.81 минути, осигурявайки златото в първото от трите състезания, в които ще участва в Рио. Той завърши състезанието с 2,7 секунди пред сребърния медалист Стюарт Трип (Австралия). Бронзът отиде при Оскар Санчес (САЩ).

Горещите впечатления на Алекс Занарди

„Това беше дълго пътуване, което започна на практика в деня след Игрите в Лондон, когато реших, че ще се съсредоточа върху нова цел в живота си и че това ще бъде Рио. Трябва също да знаете, че стадионът и съоръженията на Рио са построени там, където някога е имало писта Индикар. Винаги съм бил бърз на тази писта, но не съм печелил състезание. Така че дълбоко в душата си мислех, че това ще бъде още една възможност да се поправя и най-накрая да направя нещо важно в Рио де Жанейро. След вълнуващите години на подготовка и след като дойдох тук, за да се състезавам на технически правилно трасе, но не точно за мен, е просто фантастично най-накрая отново да се насладя на вкуса на златото."

Забележка:

BMW не е спонсор или партньор на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Образ
Образ

Популярна тема