Лондонски фестивал на дизайна 2016: MINI LIVING “ Forests”

Съдържание:

Лондонски фестивал на дизайна 2016: MINI LIVING “ Forests”
Лондонски фестивал на дизайна 2016: MINI LIVING “ Forests”
Anonim
Лондонски фестивал на дизайна - MINI 2016

Лондонски фестивал на дизайна 2016: MINI LIVING „Гори“е инсталацията на Асиф Хан

Лондонски фестивал на дизайна 2016: MINI LIVING „Гори“е инсталацията на Асиф Хан. В градове като Лондон и Ню Йорк приятните места за живеене са малко. Къщите с плосък дизайн или апартаменти с една спалня в рамките на разумен бюджет едва предлагат достатъчно място за ежедневните ни нужди. В същото време светът на труда преминава през период на промяна, където работните места вече не са стабилни, но има разцвет на работните места за самостоятелно заети лица и пътуващите до работното място.Тези развития доведоха до нарастващо значение на „трети места“– тези между работата и дома.

На Лондонския фестивал на дизайна 2016, MINI си сътрудничи с Asif Khan, чиятоMINI LIVING инсталация „Гори“изследва три интерпретации на тези „пространства между пространствата“. Те са предназначени да насърчават всяка конкретна употреба: релаксация, агрегиране или работа. Дизайнът на трите пространства използва растения за подобряване на градския живот.

MINI в челните редици на устойчивия живот

„Като градска марка, MINI е добре запознат с предизвикателствата пред градовете и сложните начини, по които мобилността, архитектурата и хората, живеещи в градовете, взаимодействат. Инсталация MINI Living „Forests“отразява нашето разбиране за творческото използване на пространството, когато става дума за споделени градски зони. И той ни вижда да продължаваме разговора за бъдещия живот на този град, който започнахме с „MINI LIVING -Do Disturb“.Инсталацията ще бъде изложена тази година в Salone del Mobile в Милано"

Обяснява Естер Бане, ръководител на MINI Маркова стратегия и бизнес иновации.

Градът като продължение на нашето лично пространство

Трети места вече предоставят важни допирни точки в нашето модерно градско общество. Те са места за срещи и почивка или места, които предлагат определени услуги, които обикновено са частна собственост и/или са свързани с храна/напитка. Фрилансерите, например, често използват кафенета, офиси и ресторанти, заседателни зали. В резултат на това тези места не изпълняват целите си като такива, което на практика ограничава извършването на такива дейности. Много от тях не са отворени за всички или за някои места не е възможно да имат собствени пространства.

На Лондонския фестивал на дизайна MINI и Asif Khan представят алтернативен подход към третите места, както ги познаваме днес.Води до създаването на пространства, които могат да бъдат достъпни за обществеността, използвани по желание на всеки посетител и съобразени с нуждите на нашето градско общество. Това, което прави това завладяващо, е техният фокус върху потенциалното „активиране“на пространствата в града, като в същото време могат да предложат на населението си нови начини да ги използва.

Образ

Популярна тема