German Future Prize 2016: BMW и Osram ще бъдат номинирани

Съдържание:

German Future Prize 2016: BMW и Osram ще бъдат номинирани
German Future Prize 2016: BMW и Osram ще бъдат номинирани
Anonim
German Future Prize 2016 - BMW & Osram

German Future Prize 2016: BMW и Osram номинирани да спечелят немската награда за иновации за своя проект за осветление "LASER"

German Future Prize 2016: BMW и Osram номинирани да спечелят немската награда за иновации за своя проект за осветление "LASER". Наградата се присъжда като признание за важни иновации в областта на технологиите, инженерството и природните науки. Заедно двете компании са разработили светлинен източник с лазерна технология на системите за дълги светлини за автомобила, които вече присъстват в BMW i8 (от 2014 г.) и в BMW Серия 7 (от 2015 г.).

"Ние отиваме отвъд стриктното управление на проекти, към волята за изпълнение и към постоянно укрепване на връзката клиент-доставчик, за да формираме трайно и устойчиво партньорство."

Кристиан Аман, ръководител на BMW Lighting Systems.

Карстен Сетцер, ръководител на автомобилния отдел на Osram и говорител на екипа на проекта, добавя:

„Много сме доволни от тази номинация и наградата, която Luster предоставя за това, че сме сред най-добрите. И двата ни екипа бързо разпознаха потенциала на иновациите и успяха да реализират обща визия за кратко време".

По-ярка светлина, която повишава безопасността на пътя

Във взаимодействие с други функции за подпомагане на водача и с капацитет на светлината от 600 метра, лазерната светлинна технология значително подобрява зрителното поле на водача през нощта, като по този начин повишава безопасността на движението.В същото време BMW и Osram са разработили интегрирана система за безопасност, която предотвратява излъчването на синя лазерна светлина в случай на неизправност, инцидент или ръчна манипулация. Това се осигурява от няколко излишни механизма за сигурност.

Много обещаващи перспективи

Успешната и устойчива структура на лазерната технология в пътния трафик изисква висока степен на използване. Ето защо настоящите разработчици на BMW и Osram в областта на технологиите за автомобилно осветление са насочени към намаляване на разходите и опростяване на модулната конструкция. В същото време двете компании работят върху взаимодействието между безопасност, комфорт, енергийна ефективност и дизайн. За тази цел Osram вече е разработил следващи поколения лазерна технология, която скоро ще бъде инсталирана в други модели автомобили. BMW планира да оборудва няколко серии превозни средства, които се разглеждат през следващите няколко години, с новите лазерни светлинни системи.

Популярна тема