BMW Design: как се ражда кола от ’ глина

Съдържание:

BMW Design: как се ражда кола от ’ глина
BMW Design: как се ражда кола от ’ глина
Anonim
BMW Design - BMW Серия 3 F30

BMW Design: чудили ли сте се някога как се прави кола от модел, направен от глина? Ето някои малки стъпки от реализацията

BMW Design: чудили ли сте се някога как се прави кола от модел, направен от глина? Ето някои малки стъпки от реализацията. Цялото нещо е абсолютно невероятно, като от глинен модел на BMW, модели върху правоъгълна метална рамка, която ви позволява да променяте междуосието и междуосието за отделния модел в процес на разработка.

Добавете слой дърво и след това гигантски блок от експандирана глина. След това тази пяна се извайва до груба форма на проектираната кола (в този случай BMW Серия 3 F30).

След добавяне на глина, което позволява на дизайнерите да започнат последния процес на дефиниране на детайлите на външния дизайн, започва фазата на моделиране.

Тази последна фаза често вижда няколко различни окончателни дизайнерски концепции, конкуриращи се една с друга с относителна критика. Всичко това се случва в студиото на BMW Design преди да получи окончателното одобрение от борда на BMW.

Защо глина в компютърното време?

Защо BMW все още се стреми да работи с глина във време, когато компютрите могат лесно да заменят тази част от процеса?

И двамата ръководители на BMW Group Design, бившият Chris Bangle и настоящият Adrian van Hooydonk, бяха отдадени вярващи в процеса на ръчно производство на колата. От малките детайли до действителния краен модел. Според двамата през годините процесът позволява на дизайнера да разбере по-добре нюанса на своите решения и по този начин да формира по-пълно разбиране за формата, която създава.

Популярна тема