CarIT-Award: BMW печели със своето дистанционно управление за паркиране

Съдържание:

CarIT-Award: BMW печели със своето дистанционно управление за паркиране
CarIT-Award: BMW печели със своето дистанционно управление за паркиране
Anonim
CarIT-Award 2016-BMW 7 серия G11

CarIT-Award: BMW печели със своето дистанционно управление за паркиране на BMW Серия 7 като високотехнологичен автомобил в полето "Свързан автомобил"

CarIT-Award: BMW печели със своето дистанционно управление на паркирането на BMW Серия 7 като високотехнологичен автомобил в областта на „Свързан автомобил“. Жури от експерти одобри иновативната сила на технологията на BMW, която направи масовия си дебют през последния. Именно през 2016 г. те бяха победители в CarIT-Award 2016, връчван от немското специализирано списание „CarIT“.И системата за дистанционно управление на паркирането, която направи своята световна премиера в новото BMW Серия 7, беше коронясана за победител.

Шофьорите използват дисплея за дистанционно управление на BMW, за да карат колата си на закрито в полуавтоматичен процес

Опцията за дистанционно управление на паркирането позволява на автомобила да влиза и излиза от гаражи или перпендикулярни паркоместа без шофьор зад волана. Това позволява на водача да използва дори много тесни пространства. Системата се активира от водача с BMW Display Key, който извършва операцията в полуавтоматичен процес от автомобила, докато водачът е навън, обръщайки внимание на препятствията. Цялата процедура на паркиране се наблюдава от системата за контрол на дистанцията при паркиране (PDC), асистента за паркиране и сензорите за съраунд изглед. За да активирате дистанционното паркиране, автомобилът трябва само да е централно разположен и под прав ъгъл пред избрания паркинг или гараж.Водачът на BMW Серия 7 може да прекъсне придвижването на автомобила в или извън пространството по контролиран начин по всяко време.

Експертна оценка въз основа на научни изследвания

Немското списание “CarIT” е информационно издание за вземащите решения в сектора на свързаната мобилност. Всяка година той си сътрудничи с проф. Щефан Братцел от Центъра за управление на автомобили в Бергиш Гладбах, за да проведе своето проучване на тема „Иновации в свързаните автомобили“. И всяка година от 2010 г. насам тя съставя списък на най-иновативните производители на автомобили в областта „Свързан автомобил“. От това проучване идва класация на най-важните водещи технологии, представени на обществеността за първи път през 2015 г. Сред тези технологии жури от експерти определя системата за дистанционно управление на паркирането на BMW като победител.

Наградата CarIT за 2016 г. за дистанционно управление на системата за паркиране на BMW беше представена на конгреса CarIT-2016 по време на изложението за лекотоварни автомобили IAA в Хановер.

Популярна тема