BMW i8 Crossfade и BMW i3 Crossfade: най-новите творения от GIC

Съдържание:

BMW i8 Crossfade и BMW i3 Crossfade: най-новите творения от GIC
BMW i8 Crossfade и BMW i3 Crossfade: най-новите творения от GIC
Anonim
BMW i8 Crossfade Garage Italia Customs

BMW i8 Crossfade и BMW i3 Crossfade: най-новите творения на Garage Italia Customs са представени на автомобилното изложение в Париж 2016

BMW i8 Crossfade и BMW i3 Crossfade: Най-новите творения на Garage Italia Customs са представени на автомобилното изложение в Париж през 2016 г. Сътрудничеството между BMW Group Design и Garage Italia Customs създаде иновативен цвят и материал на базата на два концептуални автомобила на настоящите модели BMW i.BMW i3 Garage Italia CrossFadeиBMW i8 Garage Italia CrossFadeбяха представени на 30 септември 2016 г. в началото на 2016 Mondial de l'Automobile Париж.Премиерата във френската столица ще послужи и като визуализация на лимитираните модели на BMW i3 и BMW i8. Тези модели, които се отличават с външен дизайн, извлечен от концептуалния автомобил, ще бъдат налични в началото на 2017 г.

Ван Хойдонк обяснява двете нови концепции

Общата характеристика на двата концептуални автомобила е повърхностна структура, която подчертава дизайна и иновативния характер на моделите BMW i3 и BMW i8 по завладяващ начин. Фокусът тук е върху конкретен цвят, който е разработен въз основа на общ живописен жанр в края на 19-ти и началото на 20-ти век.

“Lapo Elkann е пионер в свързването на дисциплините мода, автомобилостроене и дизайн. Като дизайнер намирам този глобален подход за особено вълнуващ. С марката BMW i успяхме да преодолеем предишните ограничения в автомобилния дизайн чрез използването на нови материали.По този начин прогресивната изразителност на Garage Italia CrossFade Edition е напълно в съответствие с BMW i3 и BMW i8."

Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design.

BMW i8 Garage Italia Customs Crossfade

Дизайнът на концептуалните автомобили, представени сега в Париж, е вдъхновен от оптичното смесване на цветовете, техника, използвана вече в дивизионизма от края на 19 век. Тази техника на рисуване включва създаване на шарки с малки и равномерно разпределени цветни пръски. Тъй като съседните цветове не се смесват, а се сливат във възприятието на зрителя, се създава особено интензивна яркост. Селективната вариация в размера и разстоянието между отделните тирета позволява създаването на точни и хармонични цветови нюанси.

На повърхността на BMW i8 Garage Italia CrossFade промените в цвета са точно дефинирани между Protonic Blue металик и Protonic Dark Silver металик, използвани за интензивно подчертаване на линиите и повърхностните контури.Освен това тиретата, нанесени върху боята, са триъгълни.

BMW i3 Garage Italia Customs Crossfade

В случая на BMW i3 Garage Italia CrossFade цветовият преход в предния край и на страничните панели протича вертикално. Количеството синьо намалява, докато окото се издига, за да се слее с черния покрив и неговия капак. Плавният преход е създаден чрез прозрачно избледняване с кръгли линии, отпечатани с цвят, които символизират удоволствието от шофирането, предлагано от електрически задвижвания автомобил с пет врати и стават по-големи с увеличаване на височината. Отличителният дизайн се открива и в интериора, където висококачествената материя и повърхностите от алкантара подчертават първокласния характер на автомобила. Основният цвят във всеки случай е Protonic Blue, който се предлага като опция за BMW i3 и ексклузивно във връзка с батерията с голям капацитет 94 Ah.

Образ Образ Образ Образ BMW Group на автомобилното изложение в Париж 2016 г BMW i8 Crossfade Garage Italia Customs Образ Образ
Образ

Популярна тема