Rolls Royce: сюрреалистична вечеря с Charles Kaisin

Съдържание:

Rolls Royce: сюрреалистична вечеря с Charles Kaisin
Rolls Royce: сюрреалистична вечеря с Charles Kaisin
Anonim
Rolls Royce Charles Kaisin
Rolls Royce Charles Kaisin

Rolls Royce: сюрреалистична вечеря с белгийския художник Чарлз Кайсин в арт инсталацията в Лондон по случай Лондонската програма за изкуство

Rolls Royce: сюрреалистична вечеря с белгийския художник Чарлз Кайсин в арт инсталацията в Лондон по случай Лондонската програма за изкуство. Събитието съвпадна с премиерата на неговата оригами инсталация, вдъхновена от Духа на екстаза, емблематичният символ на марката, който краси капаците на автомобилите Rolls-Royce повече от век. Произведението, което включва 2500 миниатюрни изображения на грациозния талисман, ще бъде окачено от тавана на Rolls-Royce Motor Cars London на площад Бъркли до неделя, 16 октомври.

Художникът измисли цялостната концепция на вечерта, която обхваща всичките пет сетива и пое темата за „пътуването“, ангажирайки се с духа на майсторството и лукса, типични за автомобилите Rolls-Royce.

100 гости ентусиазирано подкрепиха дрескод, който подхожда на духа на вечерта "Черна вратовръзка с нотка на сюрреалистично".

След като се настаниха, вечерята започна с пристигането на артисти, по един на всеки двама души, които сервираха в куполни „изцяло бели“костюми, разкривайки четири вида ароматни води, включително: италиански диви цветя от копър; цитруси, анасон и мента; пресен босилек; и хибискус

В сътрудничество с прочутия гид Мишлен, шеф Дейвид Мартин създаде дизайнерската концепция на Kaisin за всяко от петте ястия по случай вечерта. Сервиращите носеха сгънати хартиени оригами структури като яки за предястие, което беше последвано от предястие с кралски рак, авокадо, черен сусам и хайвер, затворен в златна кутия за гостите.

Изкуството среща изкуството

След това Елън Ванхерк от Кралската музикална академия в Лондон и Елин Антоанета Ванденхиде от Училището за музика и драма Гилдхол в Лондон изпълниха красива интерпретация на „Fiore duets“от операта на Лео Делибе Лакме и Canzonetta sull'aria от Моцарт "Сватбата на Фигаро", съпроводена от пианиста Чавдар Мазгалов.

След изпълнението певците разкриха, че кимоната им са част от бялата покривка, която е свалена от масата като връзка между театъра и арт инсталацията. Под голяма черна кърпа беше скрито следващото ястие - супа, сервирана в купа за химическа лаборатория. Супата беше представена от сервитьори, облечени в сребристи гащеризони, представляващи Silver Ghost, един от определящите автомобили на марката Rolls-Royce.

Kaisin работи с екипа си щателно, за да създаде отделни брошури с различна буква, използвайки сгъваема хартия със сложен метод на сгъване, които се раздаваха на клиентите като подаръци.

Образ
Образ
Rolls Royce Charles Kaisin
Rolls Royce Charles Kaisin
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: