Алекс Занарди: страхотно 2-ро място в Mugello на BMW M6 GT3

Съдържание:

Алекс Занарди: страхотно 2-ро място в Mugello на BMW M6 GT3
Алекс Занарди: страхотно 2-ро място в Mugello на BMW M6 GT3
Anonim
Алекс Занарди BMW M6 GT3 Mugello 2016
Алекс Занарди BMW M6 GT3 Mugello 2016

Алекс Занарди: страхотно 2-ро място в Mugello на BMW M6 GT3. Официалният пилот и посланик на марката BMW Алесандро Занарди се завръща на най-високото стъпало на подиума в италианския GT шампионат

Алекс Занарди: страхотно 2-ро място в Mugello на BMW M6 GT3. Официалният пилот и посланик на марката BMW Алесандро Занарди се завръща на най-високото стъпало на подиума в италианския GT шампионат. В своя дебютен уикенд зад волана на BMW M6 GT3, официалният пилот и посланик на марката BMW спечели последното състезание от италианския GT шампионат, след като вчера зае 6-то място в състезание 1. Дзанарди бе честван на подиума от хиляди фенове и в падока от всички приятели на BMW Team Italia и ROAL Motorsport. След прекъсване от повече от година и две златни и едно сребърно спечелени в Рио де Жанейро, последният кръг от италианския GT шампионат в Муджело отбеляза завръщането на Занарди зад волана. Неговото BMW M6 GT3 от BMW Team Italia и ROAL Motorsport е специално модифицирано от BMW Motorsport.

Впечатленията на Алекс Занарди след състезанието

„Няма думи, които да опиша това, което чувствам. Залезът никога не е изглеждал толкова добре. Каква година, не само какъв ден. Преживях някои прекрасни моменти в Рио де Жанейро и сега е страхотно да се върна зад волана на тази прекрасна кола. Но да спечелиш състезанието е съвсем друго нещо. Не започнах както бих искал, но имах страхотна кола. Знаех, че ще трябва да направя няколко добри обиколки, докато момчетата пред мен спрат. Така и направих.

Когато се върнах на пистата, се озовах начело с добра преднина пред моите съперници и имах скоростта да поддържам дистанция и да финиширам пред всички. Невероятно е. Искам да благодаря на всички приятели от Мюнхен, които положиха изключителни усилия да адаптират красивото BMW M6 GT3 към моите нужди, като го подготвиха красиво. Също така искам да поздравя приятелите на BMW в Хокенхайм и особено Марко Витман за спечелването на титлата в DTM. Той е необикновен и много бърз млад шофьор. Той и целият екип на BMW DTM с всички пилоти могат да се гордеят с това, което постигнаха този сезон.”

коментира Zanardi.

Ключови точки на Zanardi

Участието на Zanardi в последния кръг от италианския GT шампионат отбеляза три важни годишнини: следващия уикенд, на 23 октомври, пилотът на BMW ще отпразнува своя 50-ти рожден ден. Освен това BMW Italia празнува своята 50-та годишнина, а BMW Group своята стогодишнина. Специалната ливрея на автомобила почете тези годишнини и златните и сребърните медали, спечелени от Алекс в Рио де Жанейро през септември.

Алекс Занарди BMW M6 GT3 Mugello 2016
Алекс Занарди BMW M6 GT3 Mugello 2016
Образ
Образ
Образ
Образ

Популярна тема