BMW M4 DTM Champion Edition: само 200 бройки

Съдържание:

BMW M4 DTM Champion Edition: само 200 бройки
BMW M4 DTM Champion Edition: само 200 бройки
Anonim
BMW M4 DTM Champion Edition 2016
BMW M4 DTM Champion Edition 2016

BMW M4 DTM Champion Edition: само 200 единици и 500 к.с. от BMW M4 GTS, за да отпразнуват победата на Марко Витман в DTM шампионата

BMW M4 DTM Champion Edition: само 200 единици и 500 к.с. от BMW M4 GTS, за да отпразнуват победата на Марко Витман в DTM шампионата.

Две години след спечелването на първата си шампионска титла, пилотът на BMW Motorsport Марко Витман (Германия) отново си осигури 2016 DTM шампионат за пилоти във финала на сезона в Хокенхайм. За да почете този успех, BMW M пуска BMW M4 DTM Champion Edition. В сравнение със серийното производство, ограниченото издание на модела в световен мащаб до 200 единици пристига с мощност, която е увеличена с 51 kW / 69 к.с. до 368 kW / 500 к.с. и максимален въртящ момент от 600 Nm, с 50 Nm увеличение. клас, заимстван от автомобилните състезателни технологии за аеродинамика и окачване, както и специфична ливрея, подобна на тази на DTM. Всичко това прави BMW M4 DTM Champion Edition високопроизводително купе с фокус върху пистата и изключителен колекционерски артикул.

Изпълнението заема централно място в BMW M4 DTM Champion Edition

По отношение на характеристиките на шофиране, BMW M4 DTM Champion Edition впечатлява с изключителни стойности. Завършете спринта от 0 до 100 км/ч само за 3,8 секунди и достигнете ограничена максимална скорост от 305 км/ч. Това забележително представяне е възможно чрез иновативната технология за водно впръскване, присъстваща в шестцилиндровия редови двигател, познат вече от BMW M4 GTS. Охлаждането на горивните камери - благодарение на тази технология - значително увеличава границите на топлинна ефективност на двигателя, така че да гарантира 16% увеличение на мощността в сравнение с производствения модел.

Състезателен екстериорен дизайн, вдъхновен от DTM автомобили

2016 BMW M4 DTM Champion Edition се предлага изключително в алпийско бяло. Дизайнът и спецификацията на модела се напомнят от появата на състезателните автомобили DTM, произведени от BMW Motorsport, като по този начин затягат връзките на лимитирания модел с успехите на марката в може би най-популярния международен туристически шампионат в света. В допълнение, различните аеродинамични компоненти - завършени с видим карбон - придават на автомобила отличителна състезателна черта. Те включват преден сплитер, аерофилми, разположени пред арките на предните колела, капачки на външните огледала, нови странични прагове, заден дифузьор, както и голямото задно крило, здраво монтирано върху капака на багажника, всичко това от въглеродни влакна.

Популярна тема