BMW M: бъдещето на моторните спортове, обяснено от президента на BMW M

Съдържание:

BMW M: бъдещето на моторните спортове, обяснено от президента на BMW M
BMW M: бъдещето на моторните спортове, обяснено от президента на BMW M
Anonim
BMW M2

BMW M: Бъдещето на моторните спортове, обяснено от президента на BMW M Франк Ван Меел

BMW M: бъдещето на моторния спорт, обяснено от президента на BMW M Франк Ван Меел. Както стоят нещата в момента, двигателят с вътрешно горене може би е стигнал до повратна точка в живота ни. Неговата ефективност и напредъкът на електрическите двигатели гарантират, че в бъдеще повечето автомобили могат да се движат с други видове технологии. Но какво остава за ентусиастите, които обичат миризмата на неизгорял газ и вълнуващия звук на V8 при високи обороти? Освен това, къде се вписва M дивизията на BMW и нейното наследство?

Тези въпроси се появяват все повече и повече в различни интервюта, особено как главните изпълнителни директори на големи автомобилни компании се опитват да намерят отговора за себе си. За феновете на марката витла те са също толкова важни, като имате предвид, че големите двигатели с висока производителност вече са намалени. Сигурен съм, че повечето от нас си спомнят звука от Формула 1, като 5-литровия V10 S85 на BMW M5 E60.

Накъде отива бъдещето на BMW M?

Главният изпълнителен директор на BMW M Франк ван Меел наскоро даде интервю за репортери на DRIVE и говори за бъдещата посока, в която се движи M дивизията. И докато той също се задълбочава в това, което бъдещето може да донесе на подразделението Motorsport, той също споделя мислите си за историята зад най-мощното писмо в света. Всичко това, за да ни покаже, че той също споделя страст към всичко, което е BMW M.

Това, което може да се приеме като положителна бележка от това интервю, е решимостта, че всички бъдещи М модели ще запазят своя характер. Както посочва ван Меел, технологията е длъжна да напредва и ние трябва да я приемем по един или друг начин. Но докато усещането, което колата ви дава, остава непокътнато, няма причина за паника. Поне засега. Дали това ще бъде постигнато или не, остава да видим, но можем само да се надяваме - в момента - че това няма да бъде пренебрегнато, като се доверим на преценката на хората, които работят в Garching.

Популярна тема