BMW: нови стратегии за бъдещето

Съдържание:

BMW: нови стратегии за бъдещето
BMW: нови стратегии за бъдещето
Anonim
BMW Vision NEXT 100 Years Concept
BMW Vision NEXT 100 Years Concept

BMW: Изпълнителният директор на BMW Харалд Крюгер разкрива новите стълбове и новите стратегии за бъдещето на баварската марка

BMW: Изпълнителният директор на BMW Харалд Крюгер разкрива новите стълбове и новите стратегии за бъдещето на баварската марка. BMW реши да задържи повечето от членовете на борда на директорите в Мюнхен по време на автосалона в Париж. Всичко това беше направено, за да можем да обсъдим бързото развитие на автомобилния сектор в бъдеще. За компания като BMW преследването на другите не е опция. Бордът на директорите трябва да намери начин не само да бъде в крак, но и да бъде на върха на вълната от промени, засягащи индустрията.

Всеки се чуди какви решения са излезли от техните срещи. Въпреки това, в скорошно интервю за Automotive News, Харалд Крюгер, главен изпълнителен директор на BMW, обяви, че компанията сега работи върху четири нови фундаментални стълба на стратегията, върху които ще се основава бъдещото развитие на марката.

Мобилност и IoT на преден план

Според горната публикация, 51-годишният Крюгер, който стана главен изпълнителен директор през май 2015 г., каза, че четирите ключови елемента от новата стратегия на BMW са: автоматизация, свързване, електрификация и споделяне.

„Нашата компания винаги е движела напредъка в индустрията чрез своите технически иновации. Сега е на път да започне нова ера на индивидуалната мобилност. Нашата цел е да станем водеща пилотна компания за технологии и иновации в областта на мобилността"

Добавен Крюгер.

За да направят това, германците имат текущи договори с различни компании от цял свят, включително стари врагове. Например, BMW заедно с Daimler и Audi сега са съсобственици на подразделението на Nokia HERE Maps, придобиване, без което автономно и автоматизирано бъдеще не може дори да се обмисля. Въпреки това, основното споразумение за сътрудничество за баварската марка изглежда е това, подписано с Intel и Mobileye, което ще им позволи да разработят наистина автономна машина.

Новини и за интериорната концепция

За разлика от други компании, обаче, Casa dell’Elica вярва, че трябва да се установи стандарт, който да може да разграничи решенията, предлагани от различните производители на автомобили. В това отношение работата на BMW, Intel и Mobileye ще бъде споделена на отворена платформа за автономно шофиране, за да помогне за обединяването на партньори от различни области на експертиза.

Не на последно място, това автономно бъдеще ще донесе и нещо на хората, които чакат BMW от доста време: ново вътрешно оформление. Както Крюгер призна:

"Ако карате кола, която е силно автономна, имате нужда от нова вътрешна свързаност и функции, които ви позволяват да гледате филм, докато шофирате - например - всичко това ще означава нов начин за разбиране на интериора."

Трудно е да се предвиди какви ще бъдат, но се надяваме да не загубим всичко, което обичаме в този еволюционен процес.

Популярна тема