BMW M3 Sport Evo E30 или Mercedes-Benz 190 Evolution II?

Съдържание:

BMW M3 Sport Evo E30 или Mercedes-Benz 190 Evolution II?
BMW M3 Sport Evo E30 или Mercedes-Benz 190 Evolution II?
Anonim
BMW M3 Sport Evo E30 - Mercedes 190 EVO II

BMW M3 Sport Evo E30 или Mercedes-Benz 190 Evolution II? Кой да предпочетем и защо?

BMW M3 Sport Evo E30 или Mercedes-Benz 190 Evolution II? Кой да предпочетем и защо?

Тези две коли се бориха една срещу друга в DTM състезания, проведени през 1980-те и началото на 1990-те. И двете са две от най-легендарните туристически коли на всички времена. За феновете на моторните спортове тези двамата със сигурност са в Залата на славата. За щастие и двете коли са на търг в Силвърстоун на класическото автомобилно изложение през ноември.

И двете коли се очаква да надхвърлят €113 000 всяка, което е добра стойност за това, което изглежда като два прости спортни седана. Въпреки това, за ентусиастите, които познават палмарите на двете коли в автомобилния свят, те си заслужават всяка стотинка. Но истинският въпрос е кой да купя?

M3 срещу 190: две сравнени вселени

BMW M3 Sport Evo E30 на търг е модел с късна еволюция с 2,5-литров 4-цилиндров двигател вместо нормалния 2,3-литров двигател. Това означава, че той отделя 238 к.с. и е правилно бърз, способен да покрие класическите 0-100 км/ч за около 6,5 секунди. Този двигател е комбиниран с петстепенна механична скоростна кутия и задно задвижване. Той също така е оборудван с по-ниско окачване, по-добра аеродинамика и интериор, лишен от всякакви аксесоари. Този конкретен екземпляр също е оборудван с алуминиев волан и педали AC Schnitzer.

От друга страна, Mercedes 190 Evo II разполага с 2,5-литров четирицилиндров двигател, който развива 235 к.с. и ускорява 0-100 км/ч за 7,1 секунди. Тъй като и двете коли са толкова близки по мощност, „най-лошото“ускорение за Mercedes-Benz е просто резултат от превъзходната му маса. Трансмисията при Benz е поверена на петстепенна ръчна скоростна кутия, но от типа "куче крак". Вътре Mercedes има черни кожени седалки и дървени вложки, което е хубаво и луксозно, но по-тежко.

И двете са две много редки коли, много редки и с огромно родословие в моторните спортове. Ако беше възможно, бихме искали да имаме и двете. Но ако можехте да изберете само един, кой би бил той?

Популярна тема