Отзоваване за BMW Серия 7, Серия 5 GT и RR Ghost за сензор за въздушна възглавница

Съдържание:

Отзоваване за BMW Серия 7, Серия 5 GT и RR Ghost за сензор за въздушна възглавница
Отзоваване за BMW Серия 7, Серия 5 GT и RR Ghost за сензор за въздушна възглавница
Anonim
Изтегляне на въздушна възглавница - BMW Flop - BMW 5 Series GT F07

Отзоваване за BMW Серия 7, BMW Серия 5 GranTurismo и Rolls-Royce Ghost (RR4), произведени между декември 2011 г. и юни 2012 г. поради дефект в лошо калибриран сензор, който може да доведе до неволно активиране на въздушната възглавница

Отзоваване за BMW Серия 7, BMW Серия 5 GranTurismo и Rolls-Royce Ghost (RR4), произведени между декември 2011 г. и юни 2012 г. поради дефект в лошо калибриран сензор, който може да причини случайно активиране на въздушната възглавница. Собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени незабавно.Ремонтът, който ще се извършва в сервизи и представителства на BMW, ще отнеме около три часа и е безплатен за клиента. Заинтересованите клиенти ще имат възможност да поискат услуга за заместващ автомобил, ако е необходимо.

Проблемът се дължи на неправилно програмиране на софтуера, направен от доставчика на сензора.

Този проблем със софтуерна грешка, дължащ се на производителя на самия сензор, обработва неправилни данни, които се изпращат до блока за управление на въздушната възглавница, сякаш колата е претърпяла силно надлъжно забавяне или, още по-лошо, сблъсък отзад. Това може да накара въздушната възглавница да не се отвори в правилния режим.

Приблизително 33 600 засегнати автомобила включват BMW Серия 7 F01 и F02, BMW Серия 5 Gran Turismo F07 и Rolls-Royce Ghost RR4, произведени от 12/2011 до 06/2012. Освен това някои от резервните части, които са били монтирани в около 650 автомобила, също са обект на дефекти.Тези автомобили също са обхванати от изтеглянето.

Клиентите могат да разберат дали автомобилът им е засегнат от това изтегляне, като се свържат със сервизен партньор на BMW или като проверят това директно, като въведат VIN номера на своя автомобил на следния уебсайт:

www.press.bmwgroup.com/sensorclustersearch/

Всичко, което остава, е да отидете уверено в представителството и сервиза на BMW.

Популярна тема