Alfa Romeo Stelvio: новият SUV, който се сблъсква с BMW X3

Съдържание:

Alfa Romeo Stelvio: новият SUV, който се сблъсква с BMW X3
Alfa Romeo Stelvio: новият SUV, който се сблъсква с BMW X3
Anonim
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio: новият SUV от компанията Alfa Romeo, който се сблъсква открито с BMW X3, Mercedes-Benz GLC, Audi Q5, Jaguar F-Pace и Porsche Macan

Alfa Romeo Stelvio: новият SUV от компанията Alfa Romeo, който се сблъсква открито с BMW X3, Mercedes-Benz GLC, Audi Q5, Jaguar F-Pace и Porsche Macan! На автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2016 г. Alfa Romeo представи първия си SUV с „голяма фанфара“: Alfa Romeo Stelvio. Носи името си от известния проход Стелвио в Италия, който мнозина смятат за най-добрия път в света.Отправната точка на новото Stelvio е модулната платформа "Giorgio", която вече даде началото на Alfa Romeo Giulia.

Този нов SUV ще се предлага в три версии:Stelvio,Stelvio TiиStelvio Quadrifoglio Засега са обявени само два двигателя: нов 2,0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор и 280 к.с. ще бъде наличен за Stelvio и Stelvio Ti, съчетан с осемстепенна автоматична скоростна кутия, произведена от ZF. И двете ще имат задвижване на всички колела - Q4 - като стандарт, с изместване към задната част.

Предмостието: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

ВерсиятаQuadrifoglio, „висок“вариант на малко Ferrari, заслужава отделно споменаване. Двигателят, произлизащ от къщата „Cavallino“, е 6-цилиндров с 90 ° V-образна архитектура, с компресор с двоен турбокомпресор, способен да достави 510 конски сили и 600 Nm въртящ момент. Заявената производителност е невероятна: от 0-60 mph (0-96 км/ч) само за 3,9 секунди и максимална скорост от 285 км/ч, което го прави най-бързият SUV в своя клас.Рийд Бигланд също заяви, че Stelvio може да измине обиколката на Нюрбургринг за приблизително време от 7'59". Чудовищно време, само 4 секунди по-бавно от BMW M5!

Заслугата е и в лекотата (преден капак, покрив, задна врата и трансмисионен вал от въглеродни влакна) и усъвършенстваната схема на окачване, с висок носач отпред и мултилинк с четири лоста и половина отзад.

Размерът и бъдещата гама двигатели

Няма официални изявления, но неофициално знаем, че новото Alfa Romeo Stelvio е с дължина 4,68 метра, височина 1,65 метра и ширина 2,16 метра (включително огледалата). Респектиращо сценично присъствие, което го прави по-скоро като кросоувър, отколкото истински SUV.

Някой в ​​мрежата вече я нарече "анаболна Жулиета", което в крайна сметка не е унизително.

Към настоящата гама двигатели със сигурност ще се присъединят любимите агрегати в Европа: 2.2 MjetII дизел със 180 к.с. и 210 к.с., към който най-вероятно ще бъде добавен 3.0 V6 VM-FPT с 250-275 к.с.

Конкурентите

Като първи конкуренти имамеBMW X3иBMW X4: и двата са малко по-компактни от Stelvio и се радват на много широка гама от двигатели.по-съчленен. Започва с малкия 4-цилиндров 2,0-литров и 150 к.с., до мощния 6-цилиндров туин-турбо с 360 к.с.

Към тях се добавя новиятAudi Q5. Току-що пуснат на пазара, той все още има намален пробег, като водещ е 2.0 TFSI с 252 к.с. Но ние сме сигурни, че скоро ще се появят дизелови и бензинови двигатели с над 350 конски сили.

Jaguar F-Paceе един от преките конкуренти на Stelvio: той е малко по-голям от Stelvio (4,73 метра), но има почти същото вътрешно пространство и обем на багажа (605 литра за F-Pace около 600 литра за Stelvio). Гамата му вече е по-пълна с мощния 3.0 V6 бензинов и дизелов двигател до 380 к.с., към който скоро ще бъде добавен мощният 5 V8.0 литра

Mercedes-Benz GLCсъщо е много интересен, с размери, много подобни на SUV на Biscione, има двигателна гама, започваща от 4-цилиндровия 2,1-литров 170 к.с. (220d) до 367 к.с. на GLC 43 AMG.

Съперникът par excellence еPorsche MacanДължина 4,48 метра, ширина 1,92 метра и височина 16,2 метра. Бензиновите двигатели са многобройни: започвайки от 2,0-литров 4-цилиндров (на Audi) с 252 конски сили, 3,0-литров V6 с 340 конски сили (Macan S) и 360 конски сили (Macan GTS) и 3,6 V6 Twinturbo с 400 конски сили (Macan Turbo). Има само един дизел: 3,0-литровият с 250 конски сили.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема