Десет дни и шест нощи: това е новото назначение на Tate Modern

Съдържание:

Десет дни и шест нощи: това е новото назначение на Tate Modern
Десет дни и шест нощи: това е новото назначение на Tate Modern
Anonim
Десет дни и шест нощи - BMW Tate Live Moden

Десет дни и шест нощи: това е новата среща в Tate Modern, която открива тенденцията BMW Tate Live Exhibition. Потапящата скулптура в мъгла на Фуджико Накая дебютира в Лондон

Десет дни и шест нощи: това е новата среща в Tate Modern, която открива тенденцията BMW Tate Live Exhibition. Потапящата скулптура в мъгла на Фуджико Накая дебютира в Лондон. Tate и BMW обявиха днес старта на годишно шоу на живо, което ще се провежда в "мазетата" на Tate Modern. Той ще отвори врати през пролетта на 2017 г. като част от програмата BMW Tate Live.Това съобщение бележи ново отклонение в концепцията на художествената изложба: вместо да видят представяне на статични обекти, посетителите ще бъдат поканени да посетят изложбата, докато се разгръща във времето. Този нов формат ще комбинира инсталация, изпълнение, филм, видео, аудио и език за десетдневен период от 24 март до 2 април 2017 г.

Контрасти и дух

За разлика от белите пространства на галерия Cube, използвани за традиционни изложби, художниците ще могат да използват суровия промишлен характер на "мазето" - огромни бетонни контейнери, поставени под земята, първоначално построени да съхраняват гориво. за Банксайд електроцентрала. Сега те са превърнати в музейно пространство, фокусирано върху пърформанс, филми и арт инсталации. Алтернативната атмосфера на резервоарите ще осигури на посетителите отличителна позиция, в която да се занимават с нова форма на изкуство по нов начин.

За първото BMW Tate Live показва група артисти, които са били поканени да създадат нови инсталации в резервоарите, които след това могат да служат като домакин или сцена за други артисти и зрители. Инсталациите започват от зала, пълна с растения, до облак от изкуствена мъгла и ще имат свободен достъп през деня. Вечерта те ще бъдат допълнително анимирани с изпълнения на редица изгряващи и утвърдени артисти от цял ​​свят.

Популярна тема