High Power DC Grid: съвместно предприятие между 5 световни производители

Съдържание:

High Power DC Grid: съвместно предприятие между 5 световни производители
High Power DC Grid: съвместно предприятие между 5 световни производители
Anonim
DC захранваща мрежа - CCS Combo

Високомощна DC електрическа мрежа по протежение на главните европейски магистрали: съвместно предприятие между BMW Group, Daimler AG, Porsche, Audi и Ford Motor Company

Високомощна постояннотокова електропреносна мрежа по протежение на главните европейски магистрали: съвместно предприятие между BMW Group, Daimler AG, Porsche, Audi и Ford Motor Company. Тези пет европейски производителя са подписали меморандум за разбирателство за създаване на най-голямата мрежа за зареждане в Европа. Целта е да се създадат значителен брой станции за бързо зареждане, за да се позволи пътуване на дълги разстояния за водачите на акумулаторни електрически превозни средства.Това ще бъде важна стъпка към улесняване на масовото навлизане на пазара на превозни средства с акумулаторни електрически превозни средства (BEV).

Високомощната ултра-бърза DC мрежа за зареждане, с нива на мощност до 350 kW, ще бъде значително по-бърза от най-мощната система за зареждане, внедрена днес. Очаква се да започне през 2017 г. Първоначалната цел от около 400 обекта в Европа ще бъде водеща. До 2020 г. клиентите трябва да имат достъп до хиляди високомощни точки за зареждане. Целта е да се позволи пътуване на дълги разстояния през гари по магистрали и главни артерии, нещо, което не е било възможно за повечето собственици на превозни средства BEV до момента.

Точките на бързото зареждане на DC захранващата мрежа

Възможностите за зареждане непрекъснато ще се развиват, за да бъдат по-достъпни, подобно на зареждането на гориво в традиционните бензиностанции. Мрежата ще се базира на технологията за комбинирана система за зареждане (CCS).

Планираната инфраструктура за зареждане разширява съществуващия технически стандарт за AC и DC методи за зареждане на електрически превозни средства. По този начин следващото ниво на възможност за бързо зареждане с постоянен ток може да достигне до 350 kW. Превозните средства BEV, които са проектирани да приемат пълната мощност на зарядните станции, могат да се презареждат - независимо от вида на продукта - за част от времето, необходимо на модерните и настоящи превозни средства BEV. DC захранващата мрежа с бързо зареждане е предназначена да обслужва всички превозни средства с CCS технология, която ще бъде подготвена да улесни приемането на BEV автомобили в Европа.

Популярна тема