Услуга за цифрово зареждане на BMW: енергия “ Green” за автомобили BMW i

Съдържание:

Услуга за цифрово зареждане на BMW: енергия “ Green” за автомобили BMW i
Услуга за цифрово зареждане на BMW: енергия “ Green” за автомобили BMW i
Anonim
Услуга за цифрово зареждане на BMW

Услуга за цифрово зареждане на BMW: Системата за зареждане на BMW за електрически и хибридни превозни средства ще предложи възможност за избор на „Зелена“енергия за презареждане на автомобили BMW i

Услуга за дигитално зареждане на BMW: Системата за зареждане на BMW за електрически и хибридни превозни средства ще предлага опцията за избор на „зелена“енергия за презареждане на автомобили BMW i.

Един от най-големите аргументи срещу електрическите превозни средства е, че електричеството, което ги захранва, се получава със замърсяващи методи.Това е ахилесовата пета на пазара на EV от доста време, някои дори твърдят, че ако вземете предвид как се получава електричество в различни части на света, се отделя повече CO2. Тази стойност също ще надхвърли тази на всички превозни средства с вътрешно горене, защото ще бъде надвишена от старите електроцентрали.

От лансирането на под-марката BMW i и моделите BMW i3 и BMW i8 в резултат на това, "зеленият" отдел на BMW предлага на своите клиенти възможността да закупят система, която използва слънчеви панели, за да осигури чист енергия за превозните си средства. Освен това BMW i3 се сглобява в Лайпциг с помощта на възобновяема енергия, докато производството на CFRP в Съединените щати следва същите насоки. Днес германците обявиха нова стъпка в тази посока с BMW Digital Charging Service.

BMW Digital Charging Service, как работи?

Услугата за интелигентно зареждане е комфортна, удобна и използва „зелена“енергия, свързвайки превозните средства със света на енергията.По този начин BMW i е първият производител на автомобили, който предлага на своите клиенти система, която включва интелигентен начин за зареждане в ежедневието и в същото време спомага за значително намаляване на разходите за зареждане.

Услугата за дигитално зареждане на BMW се основава на две основни функции: Тарифа и оптимизирана за автомобила слънчева система за зареждане.

В случай на зареждане с оптимизирана тарифа, BMW Digital Charging Service се привежда в съответствие с плана за таксуване на електрическата тарифа на клиента. Процесът на рентабилно зареждане е подобрен и автомобилът се зарежда автоматично с най-ниската електрическа тарифа.

Пазарна ниша, готова да се разшири

На избрани пазари BMW i работи с доставчици на възобновяема енергия, така че клиентите също могат да получат възстановяване на направените разходи. В случай на оптимизирана соларна система, услугата е съобразена с домашната фотоволтаична система.DCS прогнозира слънчевата енергия въз основа на времето и метеорологичните условия и вида на фотоволтаичната система, инсталирана от клиента. По този начин той създава ad hoc план за натоварване, като взема предвид количеството електроенергия, която не е изразходвана в момента. Добавената генерирана енергия може да се използва и за удобно зареждане на електрическото превозно средство. BMW Digital Charging Service оптимизира технологията за зареждане за автомобили BMW i и BMW iPerformance и на по-късен етап ще бъде разширена за други марки. Пилотните пазари за новата услуга са Германия и Холандия в началото на 2017 г., други страни ще ги последват по-късно.

Популярна тема