BMW Art Car на Джон Балдесари: готов за 24 часа на Daytona

Съдържание:

BMW Art Car на Джон Балдесари: готов за 24 часа на Daytona
BMW Art Car на Джон Балдесари: готов за 24 часа на Daytona
Anonim
BMW Art Car 19 - BMW M6 GTLM Baldessari

BMW Art Car на Джон Балдесари: ще бъде представен на BMW Art Basel в Маями Бийч и ще се състезава в Rolex 24 в Дейтона

BMW Art Car на Джон Балдесари: той ще бъде представен в BMW Art Basel в Маями Бийч и ще се състезава в Rolex 24 в Дейтона. На 30 ноември, в деня, посветен на VIP визуализацията на тазгодишното издание на Art Basel в Маями Бийч, BMW Art Car на Джон Балдесари празнува своята световна премиера. 19-ата кола в колекцията BMW Art Car е проектирана от американския майстор на концептуалното изкуство и представена в присъствието на същия художник на Лудвиг Уилиш, президент и главен изпълнителен директор на BMW Северна Америка и на Йенс Марквард, директор на BMW Motorsports, по време на изключителен прием в Ботаническата градина на Маями Бийч.

Скулптура 585 CV

BMW M6 GTLM на Джон Балдесари, състезателна кола с 585 к.с., ще бъде изложена на публиката до затварянето на Art Basel. След четиридесетгодишната традиция на BMW Art Cars, „скулптурата на колела“на Джон Балдесари ще бъде поставена на път за DAYTONA Rolex 24 на 28 и 29 януари 2017 г.

BMW Art Car N.19 от Джон Балдесари

"Досега в живота си съм работил само една работа, в която е участвала кола и това е представлявало нейния имидж. И така, за проекта BMW Art Car навлязох в непозната за мен територия не само по отношение на темата, но и защото включваше преминаване от двуизмерно към триизмерно изкуство: предизвикателство, което поех с ентусиазъм! Всички идеи се обединиха: например червената точка на покрива, така че да можете да я видите отгоре, думата „БЪРЗ“от едната страна и изображение на колата от другата.Харесвам неяснотата, като има две и три измерения едновременно."

Как се роди?

„Разглеждайки колата като икона на съвременния живот, моята концепция беше игриво сатирична, но също така подчертава някои от идеите, които обикновено прилагам. Така че може да се каже, че BMW Art Car определено е типична работа на Baldessari и най-бързата, която той някога е създавал!”

Джон Балдесари.

Какъв е новият BMW M6 GTLM Art Car?

За 19-ия BMW Art Car, Джон Балдесари, като легенда на цялата арт сцена в Лос Анджелис, черпи от известния си арт стил. При създаването на творбата американският художник черпи вдъхновение от добре познати стилистични инструменти и създава емблематична творба, която обединява творческите му практики от последните 50 години по изключителен начин.

Като убеден минималист, той работи в червено, жълто, синьо и зелено и със своите черни и бели точки остави познатия си цветен отпечатък и върху M6 GTLM.Ироничната игра на Baldessari върху многоизмерността на състезателната кола като артистичен обект е най-очевидна в графичното отразяване на профила на колата. И с думата "FAST" като централен типографски елемент, художникът смело пренася силата на BMW Art Car навън и го прави визуално достъпен за наблюдатели както на състезателната писта, така и в музея.

Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
BMW Art Car 19 - BMW M6 GTLM Baldessari

Популярна тема