Rolls Royce Cullinan: как е възможно?

Съдържание:

Rolls Royce Cullinan: как е възможно?
Rolls Royce Cullinan: как е възможно?
Anonim
Rolls Royce Cullinan
Rolls Royce Cullinan

Rolls Royce Cullinan: Първият SUV на Rolls-Royce ще бъде произведен в Goodwood и ще бъде базиран на платформата CLAR (Cluster Architecture)

Rolls Royce Cullinan - кръстен на най-големия диамант, намиран някога - за новия офроуд автомобил, който бележи пристигането на третия модел RR.

Клаус Фрьолих, новоназначен член на борда на групата, отговарящ за отдела за научноизследователска и развойна дейност

„Загрижен съм да отбележа, че няма да произлезе от който и да е съществуващ модел на BMW X. Ние подготвяме специално превозно средство, което съчетава безпогрешния дизайн на марката с изключителната грижа и майсторството на ателието на Rolls, като същевременно поддържа изживяване при шофиране. несравнимо.”

Миналата година Rolls Royce потвърди производството на най-луксозния SUV в света.

Rolls Royce Cullinan - чието окончателно наименование може да се промени - ще използва новата платформа, лансирана от новото BMW Серия 7 G11 и е описана от Rolls Royce като "високо проходимо превозно средство".

Новата платформа на BMW Серия 7 G11 / G12 серия е разработена върху модулната платформа CLuster ARchitecture CLAR, която е в основата на всички бъдещи BMW със задно задвижване и задвижване на четирите колела xDrive.

Рендерите, показани тук, илюстрират превозно средство с дълго междуосие и много висок пътен просвет, запазвайки класическите стилистични характеристики, които характеризират сегашното успешно производство, създадено от Rolls Royce. С предполагаема цена от около $400 000 SUV Rolls Royce Cullinan ще се стреми да привлече нови клиенти към марката.

Този Rolls Royce Cullinan ще бъде огромен, с дължина 5500 мм и ще се движи на 22-инчови колела. И все пак висши представители на BMW уверяват, че ще има 90% от офроуд способностите на Range Rover.

Когато колата бъде налична в края на 2018 г. или началото на 2019 г., единственият двигател, способен да поддържа родословие и да гарантира управление на 360°, ще бъде класическият V12 (N74), който BMW поддържа чрез актуализиране почти изключително за своята луксозна марка.

За разлика от Ghost и Wraith, които в хода на курса получиха еволюция на огромния 6,6-литров V12 до 517 kW / 703 к.с., пищният офроудър вероятно ще разполага с версия с 467 kW / 635 к.с., способна да произвежда до 1000 Nm въртящ момент - към който ще бъде съчетана най-новата еволюция (по отношение на техниката и съпротивлението) на високо ценения осемстепенен автоматик на ZF (ZF8HP90, ред.).

Вероятно ще бъде предвиден от концепция в хода на 2016 г., но новият Rolls Royce Cullinan ще се сблъска със зверове като Lamborghini Urus, Aston Martin DBX и Maserati Levante, които са планирани да влязат в производство през 2017, 2018 и след това.

Изобразяване: rmcardesign.com

Препоръчано: