BMW M4 GT4: официално представена състезателната версия

Съдържание:

BMW M4 GT4: официално представена състезателната версия
BMW M4 GT4: официално представена състезателната версия
Anonim
BMW M4 GT4

BMW M4 GT4: официално представена състезателната версия, която ще участва в състезания за издръжливост по света

BMW M4 GT4: официално представена състезателната версия, която ще участва в състезания за издръжливост по целия свят. В края на спортния сезон 2016 BMW отпразнува в Мюнхен не само успехите от последните няколко месеца, но и погледна към бъдещето. С типичен прототип камуфлаж, BMW M4 GT4 беше представено за първи път, преди да направи своя състезателен дебют през сезон 2018.През следващата година прототипът ще премине през многобройни тестови драйви и ще бъде поставен под контрола на опитни разработчици на BMW Motorsport. В допълнение към тази подготовка, BMW M4 GT4 ще трябва да се състезава много часове в реалистични и трудни условия.

Готови ли сте за пистата? Още не

Стартът на 24-часовото състезание в Дубай ще се проведе през януари, но новата състезателна кола GT4 няма да участва в този ранен етап на разработка.

Някои части от BMW M4 GT4 са взети директно от BMW M4 GTS, включително карбоновия преден капак с неговите допълнителни въздухозаборници. Сплитерите и регулируемото задно крило на BMW M4 GT4 са визуално сходни, но технически са освободени от ограниченията, които трябва да спазва пътното превозно средство. Вратите на купето са направени от въглеродни влакна, както капака и покрива, за допълнително намаляване на масите.

Думите на Жан Марквард. Директор на BMW Motorsport

“Нашите международни клиенти отбелязаха много успехи през първата година с BMW M6 GT3. Надяваме се това да продължи и през 2017 г. Пълната тестова програма с BMW M4 GT4 ще продължи паралелно. Освен това ще можете да видите колата в действие в няколко състезания. Нашите частни отбори ще имат възможността да се състезават с най-новия ни модел в продуктовата гама през 2018 г. Особено съм доволен, че BMW M235i Racing продължава да е толкова популярен. Широкото използване на този състезателен автомобил и положителните отзиви от нашите клиенти показват, че този модел е успешен от представянето му през 2014 г."

Популярна тема