BMW M Division: Хибрид в бъдещето?

Съдържание:

BMW M Division: Хибрид в бъдещето?
BMW M Division: Хибрид в бъдещето?
Anonim
BMW M дивизия

BMW M Division: Хибрид в бъдещето? Да, благодарение на сътрудничеството с BMW i Division

В момента изглежда, че BMW е в разгара на повратна точка за марката като цяло, както и за нейните „дъщери“. В момента BMW има две напълно отделни подразделения. BMW M дивизия се основава единствено на разработването на спортни автомобили и ориентирани към моторните спортове, докато BMW i дивизия е изцяло фокусирана върху електрификацията и ефективността. Въпреки това изглежда, че тези две подразделения скоро могат да започнат да работят заедно.

BMW M Division отдавна оценява електрификацията и хибридизацията на своите автомобили. Той просто чака подходящия момент.

"В момента, ако погледнете масата на батериите, като функция на увеличението на производителността в резултат на електрифицирането, е очевидно, че най-добрата комбинация от производителност-динамика все още се постига от конвенционалните модели на мощност."

Питър Куинтус, BMW M вицепрезидент по продажбите и маркетинга

Интервюто с Питър Квинт

Би ли било възможно да се разработи електрически или хибриден автомобил BMW M?

„Да, но такава кола няма да бъде в BMW M въжетата в момента и технологиите трябва да бъдат подобрени. Имаме всички платформи и цялата технология на наше разположение - включително BEV [Battery Electric Vehicle] - и може много бързо да промени технологията на BMW M, ако е необходимо, тъй като всички елементи вече са включени в основната им структура.В момента обаче смятаме, че не е подходящият момент."

Quintus също намекна за идеята за правене на бъдещи автомобили M с технология Carbon Core като сегашното BMW Серия 7. Без да използва модула от въглеродни влакна, както в BMW i3 или BMW i8, което би струвало огромно, така че BMW M Division ще обмисли смесването на въглеродни влакна, алуминий и магнезий в рамката, за да я направи възможно най-лека. Всичко това, за да не изтласква цената твърде далеч от ценовия диапазон на настоящите клиенти на BMW M.

Еволюцията е в карбоновите влакна за рамката

„От време на време анализираме кои модели могат да се възползват от технологията с въглеродни влакна. Но с течение на времето прилагането на тази технология към сериен модел ще бъде все по-вероятно, очевидно като част от смес от стомана, алуминий и въглеродни влакна, а не изцяло каросерия от въглеродни влакна."

Съществува обаче и друга хипотеза: BMW M Division може да обмисли съвместна работа с BMW i Division и да разработи M вариант на BMW i3 и BMW i8. Всъщност, когато го попитаха за възможността за BMW i3M или BMW i8M, Quintus каза: „Абсолютно!“

Така че нещата за BMW M се променят и то много бързо. Докато електрическо или хибридно BMW M3 е една от онези идеи, които карат феновете на BMW да пълзят, всички със сигурност можем да оценим техниките за „олекотен дизайн“, които BMW i Division постига. Ако BMW M може да работи с BMW i, включвайки предимствата му в бъдещите автомобили BMW M, нека го направи!

Източник: Motoring.au

Популярна тема