Amatrice: BMW Italia участва в ’ откриването на Центъра за социално образование

Съдържание:

Amatrice: BMW Italia участва в ’ откриването на Центъра за социално образование
Amatrice: BMW Italia участва в ’ откриването на Центъра за социално образование
Anonim
Amatrice - Валерио Нери ГД "Спасете децата" - Серджо Солеро Президент и главен изпълнителен директор на BMW Италия

Amatrice: социалният образователен център на новото училище „Romolo Capranica” е открит благодарение на местните власти и реалностите и на BMW Италия

Amatrice: социалният образователен център на новото училище „Romolo Capranica” е открит благодарение на местните власти и реалности и на BMW Italia. Центърът, в който се помещава и столовата, е създаден в сътрудничество с местните власти и реалностите и включва участието на 150 деца и младежи от Amatrice за определяне на програмата от дейности и семинари.BMW Италия подкрепи инициативата с дарение от 500 000 евро.

Ново социално-образователно пространство, което да върне на децата и юношите от Amatrice място, където могат да играят и да извършват образователни, културни и физически дейности, където младите хора могат да си възвърнат моментите на социализация с връстниците си и където те могат също така да предложат на родителите възможност да участват в семинари за игра и развлечение с децата си.

Нов център, който да даде нов живот на Amatrice

Това е „Младежки център 2.0“, открит във вторник, 13 декември в Аматриче от „Спасете децата“, международната организация, посветена от 1919 г. на спасяването на деца в опасност и насърчаването на техните права, в селцето Сан Сиприано, до новото училище "Romolo Capranica". Социално-образователният център е създаден в сътрудничество с община Аматриче, въз основа на меморандум за разбирателство с регион Лацио и Националния отдел за гражданска защита за насърчаване на инициативи в полза на непълнолетни при спешни случаи.Структурата, чиято концепция от ранните етапи включва участието на местни асоциации, директора на училище "Capranica", преподавателския състав, самите деца и техните родители, също беше създадена благодарение на ценната подкрепа на BMW Italia, която направи дарение от 500 хиляди евро

Ролята на BMW Italia в подкрепа на жертвите на земетресението

„В толкова специална година за нас, в която отпразнувахме стогодишнината на BMW Group и 50 години присъствие в Италия, можехме само да дадем силен сигнал за внимание и надежда за семействата, които бяха ударени през август от земетресението в Централна Италия. В часовете след трагедията се активирахме незабавно и заедно с компанията-майка идентифицирахме асоциация и проект, който изглеждаше идеален за нас, за да мислим за бъдещето, което в момент на абсолютно отчаяние може да донесе малко светлина. Обадихме се на Save the Children и направихме дарение от 500 хиляди евро за изграждането на социално-образователен център в Аматриче, най-засегнатата от земетресението реалност.Виждайки го вече работещ преди Коледа ни изпълни с радост и гордост.”

Серхио Солеро, президент и главен изпълнителен директор от BMW Италия

Спасете децата с Amatrice

„Земетресението от последните месеци коренно промени живота на населението на Аматриче и другите засегнати райони: за една нощ тези хора загубиха всичко, близките си, домовете си, ежедневието си. И все пак от самото начало открихме в тях голямо желание да започнат отначало, както и да съживят тази територия.

Центърът, който открихме днес, иска да върне на Аматриче и неговите селца място, където децата и младите хора, но също и техните семейства, могат да намерят себе си чрез игра, учене, движение, социализация. Същите деца и младежи дадоха на това пространство името „Младежки център 2.0“: старият младежки център, където те се събираха и забавляваха, се срути от ударите и оттам младите хора на Аматриче искат да си тръгнат, за да си върнат детството и бъдещето си в свои ръце”.

Валерио Нери, генерален мениджър на Save the Children

Amatrice - Валерио Нери, ГД "Спасете децата" - Серджо Солеро, президент и главен изпълнителен директор на BMW Italia "

Популярна тема