Автономно шофиране: BMW открива нов център за разработка в Германия

Съдържание:

Автономно шофиране: BMW открива нов център за разработка в Германия
Автономно шофиране: BMW открива нов център за разработка в Германия
Anonim
Автономно шофиране - BMW Group - BMW автономно шофиране

Автономно шофиране: BMW открива нов център за развитие в Германия, точно в Унтершлайсхайм в Мюнхен

Автономно шофиране: BMW открива нов център за развитие в Германия, точно в Унтершлайсхайм в Мюнхен. BMW iNEXT се очаква за 2021 г. - за автономно, електрическо и напълно свързано шофиране. Ще последва широка гама от силно автоматизирани модели от всички марки BMW Group. За да постигне това, BMW Group комбинира своя опит в развитието на свързаността и автоматизацията на шофирането в нов кампус в Унтершлайсхайм близо до Мюнхен.

Когато бъде завършено, повече от 2000 служители на новото място ще работят върху следващите стъпки към напълно автономно шофиране, от разработването на софтуер до пътните тестове.

„Пътят към напълно автономно шофиране е възможност за основата на германската производствена индустрия. Решението да се разработят и тестват тези превозни средства близо до Мюнхен обяснява как BMW Group и целият регион могат да се възползват от тази промяна в автомобилната индустрия."

Клаус Фрьолих, член на Борда на директорите, отговарящ за развитието на BMW Group.

Ловкостта като основна компетентност

От средата на 2017 г. ноу-хауто, разпространявано в момента на различни места, ще бъде събрано в Унтершлайсхайм. Клаус Фрьолих продължава:

"За да бъдем успешни, ние създаваме нови форми на сътрудничество в рамките на" проект i 2.0“, с малки екипи от специалисти, които да си сътрудничат в цялата компания и да реагират бързо, оставяйки високо ниво на индивидуална власт за вземане на решения. Ние съчетаваме предимствата на стартираща компания, като гъвкавост и бързина, с тези на утвърдена компания, като безопасност на процесите и умения за индустриализация. Бъдещият сайт за разработка на автономно шофиране ще ни позволи да пуснем BMW iNEXT, първото напълно автономно BMW, на пазара през 2021 г.”

Новите работни структури ще включват гъвкави екипи, кратки разстояния и, най-важното, бързо вземане на решения. В новия кампус разработчиците на софтуер ще могат да тестват кода, който току-що са написали от другата страна на улицата, върху истинско превозно средство. BMW Group има за цел да започне да тества високоавтономни градски превозни средства в Мюнхен още през 2017 г.

Ние правим наш собствен софтуер

В BMW Group в момента работят около 600 души в разработването на силно автоматизирано шофиране. Повечето са разработчици на софтуер - и техният брой нараства.

"Тук изграждаме нашия софтуер и сме отговорни за реализирането на нашите идеи. Използваме най-новите технологии, като ROS (операционна система за роботи) и можем да видим резултатите бързо и директно в автомобила. Изключително вълнуващо е да работиш в такава важна индустрия за бъдещето.”

Андре Мюлер, разработчик на софтуер в екипа за автономно шофиране.

Андре Мюлер е нетърпелив да посрещне нови колеги. С кампуса в Унтершлайсхайм BMW Group продължава да разширява своето развитие на високо автоматизирани превозни средства и търси ИТ специалисти и разработчици на софтуер в областта на изкуствения интелект, машинното обучение и анализа на данни.

Популярна тема