IBM: партньорство с BMW Group за “ Watson”

Съдържание:

IBM: партньорство с BMW Group за “ Watson”
IBM: партньорство с BMW Group за “ Watson”
Anonim
IBM Watson - BMW Group - BMW IoT - Интернет на нещата

IBM: партньорство с BMW Group за разработване на изкуствен интелект "Watson". Този AI е в състояние да помогне на пилота при прехода към автономно шофиране

IBM: партньорство с BMW Group за разработване на изкуствен интелект "Watson". Този AI е в състояние да помогне на водача при прехода към автономно шофиране. Екип от инженери на BMW ще работи с изследователи и разработчици на IBM върху новите технологии "Watson" за интернет на нещата (IoT), базирани в централата в Мюнхен.

Четири BMW i8s ще бъдат свързани към облачната платформа bluemix на IBM, "за да демонстрират как Watson може да активира нови интерфейси за диалог между автомобили и шофьори", съобщи днес говорител на IBM.

Първият подход на BMW към IoT и съвместното развитие на технологиите SmartCity и SmartVehicle.

„С това споразумение нашите компании ще работят заедно, за да положат основите за шофьорите на BMW да се възползват от уменията за учене и разговор между колите в проекта Watson.“

Хариет Грийн, ръководител на IBM за IoT и проекта "Watson".

Първи IoT пробив за BMW

"Ръководството за използване и поддръжка на BMW i8 ще бъде заредено в Watson, което ще позволи на шофьорите да задават въпроси относно използването на превозното средство на техния" естествен "език и да получават възможно най-много отговори, докато са напълно безопасни за шофиране."

Никлаус Васер, ръководител на IBM за IoT и проекта "Watson" в Европа, в интервю за Automotive News.

Watson също така ще може да включва актуализации за трафика и информация за времето, за да се актуализира до минута с предложения за маршрут, ще може да наблюдава поведението на водача и да персонализира автомобила, за да подобри безопасността, производителността и комфорта.

BMW е първият автомобилен производител, който си партнира с екипа Watson на IBM в Мюнхен. Waser съобщи, че IBM се надява да си партнира с други автомобилни производители в бъдеще.

Както показва новото BMW Серия 5, BMW продължава инвестициите си в напълно свързани, самоуправляващи се превозни средства и наскоро си партнира с други компании в областта. Революцията току-що започна.

Популярна тема