Продажби на BMW: в Италия l’ стогодишната година е абсолютен рекорд

Съдържание:

Продажби на BMW: в Италия l’ стогодишната година е абсолютен рекорд
Продажби на BMW: в Италия l’ стогодишната година е абсолютен рекорд
Anonim
Продажби на BMW - BMW M550i xDrive MPerformance - BMW Серия 5 G30
Продажби на BMW - BMW M550i xDrive MPerformance - BMW Серия 5 G30

Продажби на BMW: в Италия стогодишнината - и петдесетте години на BMW Италия - поставиха абсолютен рекорд в продажбите на автомобили на BMW Group

Продажби на BMW: в Италия стогодишнината - и петдесетте години на BMW Италия - поставят абсолютен рекорд в продажбите на автомобили на BMW Group. На пазар, който в Италия нарасна с 15,82% в сравнение с предходната година с 1 824 968 автомобила, регистрирани през 2016 г., BMW нарасна с 20,25%, достигайки пазарен дял от 3,28% с 59.830 автомобила, което представлява най-високата стойност, постигната в петдесетгодишната му история в Италия. Същият рекорд е постигнат като цяло от BMW Group, която с 84 260 автомобила, регистрирани в Италия, отбелязва увеличение от 17,41% в сравнение с 2015 г., достигайки рекорден пазарен дял от 4,42%. Изключителни резултати, постигнати благодарение и на резултата на MINI, който затваря стогодишната година с 24 430 регистрации с увеличение от 11% в сравнение с предходната година, отбелязвайки рекордната година на продажби.

Успехите на BMW Motorrad и Rolls-Royce в Италия

BMW Motorrad добавя допълнителни 12 184 собственици на мотоциклети и скутери BMW през 2016 г. с ръст от 9,8% в сравнение с предходната година, потвърждавайки пазарното лидерство в мотоциклетите и GS като най-продавания мотоциклет. В допълнение, BMW Maxi Scooter с 1618 бройки постига най-добрия резултат досега по отношение на обеми и пазарен дял (19,6%).

Като цяло, включително 15-те Rolls-Royce, продадени през 2016 г., 96 459 нови собственици на нови превозни средства на BMW Group ни придружават през следващите сто години.

Думите на Серджо Солеро, президент и главен изпълнителен директор на BMW Италия

„Гордеем се с успехите, постигнати точно в годината на стогодишнината на BMW и петдесетата годишнина на BMW в Италия. Всъщност, никога през последните десет години BMW не е постигнало такъв важен растеж в Италия, растеж, който ни позволи да постигнем най-добрия пазарен дял някога, както с BMW, така и с Групата. MINI всъщност допринесе за този изключителен успех с най-добрия резултат от продажбите някога у нас, а BMW Motorrad с ръст от почти десет процента в регистрациите на мотоциклети и скутери потвърди лидерството си.

Аз лично благодаря, също и от името на целия екип на BMW Group Italia, на всички италиански клиенти, които се довериха на нашите марки. Заедно с дилърите на групата в цяла Италия, ние правим всичко възможно всеки ден, за да отговорим на заслужено високите очаквания на нашите клиенти за тези фантастични първокласни марки BMW, MINI, RollsRoyce и BMW Motorrad."

Препоръчано: