Rolls Royce: вторият рекорд по продажби за 113 години история

Съдържание:

Rolls Royce: вторият рекорд по продажби за 113 години история
Rolls Royce: вторият рекорд по продажби за 113 години история
Anonim
Rolls Royce Ghost Black Badge - Rolls Royce Wraith Black Badge
Rolls Royce Ghost Black Badge - Rolls Royce Wraith Black Badge

Rolls Royce: британската луксозна марка обявява втори рекорд по продажби за 113 години история! Изненадващ резултат благодарение на седана Ghost и купето Wraith и кабриолета Dawn

Rolls Royce: британската луксозна марка обявява втори рекорд по продажби за 113 години история! Изненадващ резултат благодарение на седана Ghost и купето Wraith и кабриолета Dawn. Рекорд, който бележи ръст от 6% спрямо резултатите, получени през 2015 г. Общо 4011 автомобила са доставени на клиенти в повече от 50 страни, утвърждавайки силата и способността на марката в година на трудни условия на пазара на луксозни стоки по целия свят.

Торстен Мюлер-Ötvös, главен изпълнителен директор, каза:

„Това забележително постижение силно потвърждава влиянието на Rolls-Royce върху изключително луксозните продукти. Rolls-Royce е истинска британска история на успеха, с компания, движена от упоритата работа и изобретателността на мъжете и жените, които работят в нашия луксозен Център за върхови постижения в Гудууд, Западен Съсекс. Ние сме дълбоко ангажирани с дългосрочна стратегия, свързана с устойчив растеж и това постижение, в контекст на глобална несигурност, потвърждава този подход. 2016 г. се оказа идеалната година за подписване на успешното прераждане на Rolls-Royce."

Глобален растеж

Компанията записа най-високите си продажби в ключови световни пазари, включително Америка (+ 12%), Европа (+ 28%) и Азиатско-тихоокеанския регион (+ 5%). Редица отделни пазари също счупиха предишни рекорди, по-специално Япония (+ 51%), Германия (+ 30%), Обединеното кралство - вътрешен - (+ 26%), Китай (+ 23%)) и САЩ (до 10 %)

Единственият голям регион, в който условията остават трудни, е Близкият изток, където потребителското търсене на всички луксозни стоки е потиснато от икономическа и политическа несигурност. Въпреки тези трудни пазарни условия обаче, Близкият изток завърши годината като третият по големина пазар през 2016 г., докато Rolls Royce Motor Cars Dubai получи признание като най-доходоносното дилърство в света.

Моделите на успешния Rolls Royce

Силното световно търсене на неговите автомобили се дължи на продължаващия успех на семейството на Rolls Royce Wraith и Ghost, които бяха допълнително подсилени през 2016 г. с представянето на новите им варианти „Black Badge“. Друг основен принос беше Rolls Royce Dawn, който постигна най-високата стойност за предварителни поръчки, регистрирана някога от британската марка.

2016 беше и последната година на производство на седмото поколение Rolls-Royce Phantom, като неговият наследник трябваше да пристигне в края на 2018 г. Rolls-Royce Phantom запази статута си на флагман от най-високо ниво. компанията и „Най-добрата кола в света“, с клиенти, нетърпеливи да грабнат най-новата Bespoke, за да попълнят своите колекции и да притежават забележителна част от историята на Rolls-Royce.

Препоръчано: