BMW Group: рекордни продажби за 6-та поредна година

Съдържание:

BMW Group: рекордни продажби за 6-та поредна година
BMW Group: рекордни продажби за 6-та поредна година
Anonim
BMW Group - bmw 7 серия g11

BMW Group: вече е несравнимо изкачване за немския производител, който за шеста поредна година поставя рекорд по продажби, оставайки лидер на Premium пазара

BMW Group: вече е несравнимо изкачване за немския производител, който за шеста поредна година поставя рекорд по продажби, оставайки лидер на пазара Premium. След като отбеляза постоянен ръст на продажбите през цялата година, за общо 2 367 603 автомобила, които бяха продадени по целия свят през 2016 г., увеличение от 5,3% спрямо предходната година.

„С обновяването на гамата ние увеличихме и продажбите си, превръщайки 2016 г. в най-успешната ни година. Въпреки насрещните ветрове на някои пазари, нашата балансирана глобална политика за продажби се изплати, тъй като увеличаваме продажбите си в световен мащаб месец след месец. Развитието на продажбите на нашите електрически превозни средства беше особено положително, с повече от 62 000 доставени превозни средства през 2016 г. Уверен съм, че можем да продължим този импулс и да изградим печеливш нов курс с устойчив растеж през 2017 г.”

Иън Робъртсън, член на борда на директорите на BMW AG, отговарящ за отделите Продажби и Маркетинг на BMW, говорейки на Северноамериканското международно автомобилно изложение в Детройт.

BMW

Общо 2 003'359 автомобила с марка BMW са продадени по целия свят, с 5,2% повече от предходната година.Глобалната тенденция е към увеличаване на продажбите на SUV, което е отразено в продължаващия успех на семейството на BMW X, като едно от всеки три BMW се продава като модел X.

Общо 644'992 модела BMW X бяха доставени през 2016 г., увеличение от 22,3% спрямо 2015 г. Други забележителни двигатели на растежа на марката включват BMW Серия 2 Active Tourer (196 ' 183 / + 24,8%) и флагманът на марката, BMW Серия 7, който отбеляза ръст на продажбите с 69,2% за общо 61 514 автомобила. Новото BMW Серия 5, което ще бъде пуснато на пазара през февруари, се очаква да допринесе значително за растежа на продажбите през 2017 г.

BMW i

Автомобилите в гамата BMW i и BMW iPerformance надхвърлиха 62 000 автомобила през 2016 г., като цифрите рязко нарастват през годината. BMW Group предлага общо седем електрически превозни средства, най-широката гама алтернативна мобилност от всеки друг производител.

„Добавянето на нови модели ясно стимулира нашите продажби на тези иновативни превозни средства и бяхме щастливи да видим повече от 100 000 автомобила BMW i по пътищата през ноември 2016 г. Година на растеж в мобилността на пазари, които активно подкрепят технологично възприемане, предлагащо правилната комбинация от стимули за клиентите и обществена инфраструктура за зареждане."

Иън Робъртсън, член на борда на директорите на BMW AG, отговарящ за продажбите и маркетинга на BMW.

С добавянето на BMW Серия 5 и MINI Countryman plug-in hybtif през следващите месеци, BMW Group ще има девет електрически превозни средства в своето портфолио и цели да надмине продажбите на 100 000 електрифицирани единици през 2017 г.

МИНИ

MINI записа най-добрата година по отношение на продажбите, с общо 360 233 автомобила, доставени на клиенти, увеличение от 6,4%.

„Тези рекордни резултати показват, че MINI е на прав път, като нашите нови модели MINI Convertible и MINI Clubman са най-силните двигатели на растежа. Сега, в началото на 2017 г., на пазара ще бъде представено новото MINI Countryman, един от най-важните модели на марката, като електрифицираната версия ще пристигне през лятото. Ще продължим да завършим прегледа на гамата MINI и съм сигурен, че ще видим, че продажбите ще растат още през следващите 12 месеца.”

Петер Шварценбауер, член на Управителния съвет на BMW AG и отговарящ за марките MINI, BMW Motorrad и Rolls-Royce.

Rolls-Royce Motor Cars

Къщата на "Духът на екстаза" обяви втората си най-висока година по отношение на продажбите в 113-годишната история на марката на фона на предизвикателни пазарни условия. Базираната в Гудууд луксозна къща е доставила 4011 автомобила (+ 6,0%) на клиенти по целия свят през 2016 г.Силни продажби бяха отчетени по целия свят с изключение на Близкия изток, където значителни сътресения засегнаха целия луксозен сектор.

Ръстът на продажбите се движи от трайния успех на Wraith и Ghost, допълнен от изключително успешното лансиране на Dawn и представянето на Rolls-Royce Wraith Black Badges и Ghost Black Badges. Седмото поколение Rolls-Royce Phantom запази статута си на една от най-желаните луксозни стоки в света, радвайки се на изключително търсене през последната си година на производство, подготвяйки сцената за своя дългоочакван наследник.

Популярна тема