BMW САЩ: без последствия в заводите в Мексико

Съдържание:

BMW САЩ: без последствия в заводите в Мексико
BMW САЩ: без последствия в заводите в Мексико
Anonim
BMW САЩ - завод BMW Group Мексико

BMW САЩ: без последствия в заводите в Мексико след заплахата на Тръмп да наложи мита от 35%

BMW САЩ: без последствия в заводите в Мексико след заплахата на Тръмп да наложи мита от 35%.

Дори след избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати, BMW Group продължава плановете си за изграждане на новия завод в Мексико. Заплахата от високи данъци върху вноса на автомобили, произведени в Мексико за американския пазар, очевидно не е достатъчна, за да повлияе на разширяването на производствената мрежа, което вече започна.

На площадката в Сан Луис Потоси, където полагането на крайъгълния камък се проведе миналото лято, BMW Серия 3 G20 е планирано да слезе от производствената си линия от 2019 г. нататък, а плановете вече говорят за 150 000 бройки годишно произведени. Благодарение на инвестицията от приблизително един милиард долара, ще бъде възможно също така да се създадат приблизително 1500 работни места в Мексико.

В контекста на автомобилното изложение в Детройт през 2017 г., главният изпълнителен директор на BMW Иън Робъртсън също коментира плановете на компанията.

„Имаме нужда от допълнителен капацитет, затова избрахме да построим завод в Мексико. Заводът в Спартанбург произвежда максимум 450 000 автомобила годишно. Не мисля, че има дискусия, че BMW не е у дома си в САЩ. Да, изграждаме завод в Мексико Да, построихме завод в Бразилия миналата година. Да, ние изграждаме заводи в други части на света, за да увеличим производствения си капацитет.Но това е част от нормална производствена стратегия. В глобална конфигурация това е нормално. В крайна сметка нашият ангажимент към Съединените щати е силен."

Обръщане на FORD и митнически такси

Миналата седмица Ford се отказа от плановете си да построи нов мексикански завод на стойност $1 600 000 000. Изпълнителният директор Марк Фийлдс каза, че решението е взето "независимо" и не е сключил специална сделка с Тръмп.

По време на предизборната кампания Тръмп предложи 35-процентен данък върху вноса за компании, които произвеждат извън Съединените щати и откакто беше избран за президент, продължи да оказва силен натиск върху бизнеса да не мести производството си в чужбина. Ще научим повече с течение на времето.

Популярна тема