SpecialMente: проектът BMW Italia включва над 100 000 души

Съдържание:

SpecialMente: проектът BMW Italia включва над 100 000 души
SpecialMente: проектът BMW Italia включва над 100 000 души
Anonim
Особено – BMW Italia Dynamo Camp

SpecialMente: проектът включва над 100 000 души, което го прави платформа, която сега присъства в културата на BMW Италия

SpecialMente: проектът включва над 100 000 души, което го прави платформа, която сега присъства в културата на BMW Италия. В съответствие със стратегията на BMW Group в Мюнхен, но и отправна точка във вселената на Къщата на Монако, по отношение на интензивност, интеграция и способност за действие в социалната тъкан, в която оперира.

Поради тази причина е важно да има дефинирани програми, но също така е важно да се измерват резултатите, които се постигат чрез специални инициативи и проекти. В това отношение над 100 000 души са достигнати през последните години по различни начини.

"Гордеем се с тези резултати, които произтичат от ангажираността на цялата компания и участието на сътрудниците на дилърите и партньорите. Компания, която гледа към бъдещето, може да има само корпоративна социална отговорност сред своите активи и ние, като BMW Италия, показахме не само, че вярваме в това, но и че сме отправна точка в сектора и в света на бизнеса като цяло ".

Серджо Солеро, президент и главен изпълнителен директор на BMW Италия

SpecialMente събра под една „шапка“всички дейности, които BMW Italia е реализирало в различни сектори от началото на 2001 г., когато сътрудничеството с отдела за невронауки на проф.Джанвито Мартино днес е научен директор на болница Сан Рафаеле в Милано, който създаде BMW Research Unit-OSR, финансиран през последните години с над два милиона евро.

Впечатленията от BMW Италия

„Изминахме дълъг път, откакто започнахме да се занимаваме с корпоративна социална отговорност. От 2014 г. структурираме и нашите инициативи по по-органичен начин, в съответствие с философията на BMW Group и в съответствие с инициативите, стартирани у нас. Така се роди „SpecialMente“, име, което се превърна в символ на нашия ангажимент по отношение на социалното включване, междукултурния диалог, пътната безопасност. Символ, който превърна езика на различията в съкровище за нашите ценности и който ни помогна да поддържаме лидерска позиция по отношение на репутацията в Италия"

Роберто Оливи, директор Институционални връзки и комуникации на BMW Италия

Dynamo Camp

Оттогава много е изградено заедно с различните реалности, които са добавени по пътя. Проектът SpecialMente, роден от сътрудничеството с Dynamo Camp и болница San Raffaele, доведе до раждането на програма за подкрепа за сесии, посветени на деца, засегнати от невродегенеративни заболявания и техните семейства, която за три години премина от 43 на 72 семейства, участващи годишно.. През 2016 г. връзката с Dynamo Camp доведе и до създаването на корпоративна доброволческа програма, която включваше 100 служители на BMW Italia.

SciAbile, ски училището за хора с увреждания, създадено в Salice d'Ulzio през 2003 г., премина от 40 първокурсници до около 300 през последните два сезона, с експоненциален растеж и постоянна „пълна зала“.

Популярна тема