BMW M хибрид: за Франк Ван Меел те са “ неизбежни”

Съдържание:

BMW M хибрид: за Франк Ван Меел те са “ неизбежни”
BMW M хибрид: за Франк Ван Меел те са “ неизбежни”
Anonim
BMW M Hybrid - BMW i8 Protonic Dark Silver Edition

BMW M хибриди: за Франк Ван Меел, шефът на BMW M GmbH, те са „неизбежни“. Ето защо трябва да свикнем - още сега - с идеята за BMW M на "Plug"

BMW M хибриди: за Франк Ван Меел, шефът на BMW M GmbH, те са „неизбежни“. Ето защо трябва да свикнем - още сега - с идеята за BMW M на "щепсела".

В интервю за AutoExpress Ван Мийл каза, че въпросът не е дали електрификацията ще бъде част от BMW M, а по-скоро кога ще се случи!

"Ще се случи, но въпросът е кога ще се случи. В момента все още имаме проблем със съотношението мощност/тегло на електрификацията, което прави толкова трудно да се навлезе във философията на моторния спорт."

Van Meel съобщи на AutoExpress.

Но преди да стигнем до изцяло електрическо задвижване в BMW M3 или BMW M5, Van Meel казва, че е необходима междинна стъпка. За да помогне за преодоляване на разликата между текущата гама от М дивизия и напълно електрически модел, хибридните двигатели постепенно ще бъдат въведени в гамата M.

Не за намаляване на емисиите, а за увеличаване на производителността

Приоритетът на хибридния автомобил с марка M ще бъде да увеличи производителността, а не ефективността по отношение на разхода на гориво и емисиите.

„Вече видяхме дебюта на функцията S/S на автомобили BMW M и следващата стъпка е електрификация.В крайна сметка ще имаме и чисто електрически модели, но това ще стане по-късно във времето. Разбира се, ние сме в тесен контакт с групата Project i, която разглежда следващото поколение батерии, електрически двигатели, охладителни системи и разбира се масата, която това ще наложи. Това ще ни позволи да разберем кога е подходящият момент да предприемем следващата стъпка."

Van Meel

Следващият въпрос беше неизбежен като този: Ще имаме ли BMW i8, произведено от BMW M?

„Това няма да има смисъл“, каза Meel Auto Express. „Имаме две противоположни посоки. M е моторен спорт без компромис, докато дивизията BMW i гледа към бъдещето и безкомпромисна ефективност."

Популярна тема