BMW 2002 Homage: първите 50 години на BMW 2002 Turbo

Съдържание:

BMW 2002 Homage: първите 50 години на BMW 2002 Turbo
BMW 2002 Homage: първите 50 години на BMW 2002 Turbo
Anonim
BMW 2002 Hommage
BMW 2002 Hommage

BMW 2002 Hommage е "почит" към първите 50 години на BMW 2002 Turbo и към тези на BMW Италия

BMW 2002 Hommage е "почит" към първите 50 години на BMW 2002 Turbo и към тези на BMW Италия.

Точно преди 50 години със серия 02 започна ерата на успехите на BMW. Това компактно купе е един от автомобилите, които направиха марката това, което е днес. Най-добрият модел от 2002 г. е първият сериен автомобил в Европа, оборудван с турбо технология, което прави модела Coupé истински спортен автомобил. В същото време BMW 2002 Turbo беше технологичният предшественик на разработката на двигатели в BMW. С BMW 2002 Hommage ние почитаме всички тези изпълнения.”

Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design.

Ясно потвърждение за чистото удоволствие от шофирането

По мое мнение силно експресивният дизайн на BMW 2002 Hommage предлага интерпретация, на изключително динамичен и подчертан формален език, на най-емблематичните автомобили в историята на BMW. В същото време проучването отразява големите успехи на BMW в моторните спортове, станали възможни именно благодарение на турбо технологията. По този начин автомобилът Hommage слива миналото с бъдещето на BMW и формулира очевидно потвърждение в полза на чистото удоволствие от шофирането.“

Карим Хабиб, ръководител на BMW Automotive Design

"Носът на акула" се завръща на улицата

На пътя спортният силует на BMW 2002 Homage е нисък: компактните пропорции с дълго междуосие, къси надвеси и изразеният "нос на акула" обещават вълнуващо шофиране, пълно с динамика и пъргавина. Аеродинамичните детайли, като големите спойлери отпред и отзад и многобройните въздухозаборници, осигуряват оптимален въздушен поток и максимална притискаща сила във всяка ситуация на шофиране.

Исторически подробности в съвременна интерпретация

Хоризонтална карбонова лента, вдъхновена от отличителната хромирана лента, която безпроблемно обрамчваше историческото BMW 2002, обгръща BMW 2002 Hommage на височината на раменете, визуално структурирайки дизайна на каросерията на отделни части. Горната част, състояща се от покрива, капака на двигателя и капака на багажника, е боядисана в матов нюанс като състезателните коли от миналото, за да се избегнат отраженията, причинени от слънчевите лъчи.

Линиите са минималистични, чисти и опростени. Долната част е боядисана в гланц, повърхностите са обработени в много подчертан скулптурен стил. Оттенъкът Space Race Metal очевидно обгръща BMW 2002 Hommage в наметало от течен метал. И като матов, и като лъскав лак, светло метално синьо има преливащи се ефекти, които го карат да изглежда, в зависимост от падането на светлината, с нюанси, вариращи от фосфоресциращо синьо до сиво, придавайки на обработените повърхности динамична дълбочина.

Аналозите

Подобно на BMW 2002, при BMW 2002 Hommage два отделни фара ограничават впечатляващата предна част. Осветителните модули са обрамчени със златни рефлектори, които подчертават от една страна 50-ия рожден ден, „златния“на BMW 2002, а от друга напомнят за жълтите фарове, използвани някога в състезанията. Черна панделка, която обгръща безпроблемно колата, се представя като идеален фон за двойния бъбрек и фаровете, съчетавайки формалните елементи, които изграждат предната част, като по този начин подчертава големия и здрав дизайн на колата. Друга подробност, която ще бъде оценена от експертите: подобно на предшественика, пътепоказателите, поставени в карбонова лента, точно над фаровете, са отделени един от друг.

Безпогрешно съживяване дори в интериора

Задната конфигурация на BMW 2002 Hommage също включва елементи от 2002 турбо. Както при ретро модела, хоризонталното структуриране на щедрите повърхности и чистите линии на автомобила подчертават ширината на автомобила, като по този начин осигуряват модерна интерпретация на силно спортно послание. Историческият модел беше възприет и във формата на задните светлини: почти идеално правоъгълните осветителни тела формално се увиват около задната част.

Стъклото на проекторите, изработено в модерния стил Black-Panel, ви позволява да видите вътрешните компоненти на осветителното тяло само когато е включено. Когато е изключен, може да се разпознае само еднаква черна повърхност, която подчертава хода на лентата, която обвива предния модул. Емблемата на BMW е вмъкната отдясно на регистрационния номер, между двете задни светлини: това също е характерен елемент от задния дизайн на Серия 02.

Образ
Образ
Образ
Образ
BMW 2002 Hommage
BMW 2002 Hommage
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: