BMW M GmbH: Франк Ван Меел илюстрира бъдещето на марката

Съдържание:

BMW M GmbH: Франк Ван Меел илюстрира бъдещето на марката
BMW M GmbH: Франк Ван Меел илюстрира бъдещето на марката
Anonim
BMW M GmbH - Франк Ван Меел, главен изпълнителен директор на BMW M Divison
BMW M GmbH - Франк Ван Меел, главен изпълнителен директор на BMW M Divison

BMW M GmbH: Франк Ван Меел, главен изпълнителен директор на BMW M, илюстрира бъдещето на марката сред моделите BMW M Performance и все по-необходимата възможност за хибридизация

BMW M GmbH: Франк Ван Меел, главен изпълнителен директор на BMW M, илюстрира бъдещето на марката сред моделите BMW M Performance и все по-необходимата възможност за хибридизация. Не е тайна, че M дивизията на BMW преминава през интересен период на промяна в момента. С ръчната скоростна кутия в нейната фаза на „пенсиониране“и с електрификацията, която се прилага в цялата автомобилна индустрия, BMW M трябва да балансира своите ценности с днешните технологични нужди. И така, главният изпълнителен директор на BMW M Франк Ван Мийл има трудна работа.

В скорошно интервю с AutoExpress на автомобилното изложение в Детройт той говори за технологиите, електрификацията и бъдещето на BMW M. Но първо, какви бяха големите новини. Освен това Digital Trends го попитаха за BMW M550i и как моделите BMW M Performance могат да се впишат в гамата.

„Очевидно в миналото разликата между серийните автомобили и М превозните средства беше доста голяма и имаше голямо търсене от страна на клиентите за по-добра динамика на автомобила, но в същото време те имаха страхотен баланс към безкомпромисното ежедневие използваемост."

Франк Ван Мил, главен изпълнителен директор на BMW M Divison

BMW M Performance Model

Много ентусиасти вирват носове пред автомобилите BMW M Performance, обаче, ако има силно клиентско търсене за кола, която има "трептене" на M отвътре, като същевременно е удобна, защо BMW да не го направи ?

BMW M продължава да поддържа своята ексклузивност, всъщност Van Meel твърди, че няма да има M вариант на всеки модел на BMW, въпреки че това е много вероятно да се случи в бъдеще.

Въпреки всички нови технологии, увеличаването на размера и лукса, Van Meel продължава да твърди, че BMW M не е забравил своя произход от моторния спорт. „Това е нашето наследство, откъдето идваме, откъдето сме тръгнали. За нас това е предпоставка номер едно.

Какво ще кажете за ръчната скоростна кутия?

Докато много ентусиасти обичат ръчните трансмисии, търсенето на клиентите за тях е най-ниско за всички времена и просто вече няма смисъл да се произвеждат автомобили с тези трансмисии. Van Meel твърди, че има два начина да се разглежда ръчната трансмисия.

„Едната е инженерната гледна точка, която казва, че няма много смисъл. Въпреки че е по-лек, той е по-бавен от автоматичните трансмисии, които успяха да постигнат по-добра икономия на гориво. Очевидно не могат да осигурят скоростите на превключване на двоен съединител или спортен автоматик. От друга страна има емоционалност. Все още имаме значително количество хора, които искат да карат кола с механична скоростна кутия. При M2 имаме световен процент на закупуване на автомобили с ръчни трансмисии от около 20%, което е много.”

Франк Ван Мил, главен изпълнителен директор на BMW M Division

BMW M Division, кога ще настъпи хибридното време?

Другият голям въпрос, който всички задават на Van Meel и BMW M, е дали известната марка за моторни спортове някога ще премине към електрификация. Той коментира:

„В крайна сметка всички автомобили ще бъдат електрически, включително превозните средства от M. Въпросът е само кога ще се случи това. В момента батериите и електрическите двигатели все още са твърде тежки и това би компрометирало твърде много за шофиране. Веднага щом стане възможно да се направи истинско електрическо превозно средство BMW M, следвайки оригиналната философия, тогава ще видим и първото хибридно BMW M."

Препоръчано: