BMW Art Car: 13-ият BMW Art Car пристига в Индия

Съдържание:

BMW Art Car: 13-ият BMW Art Car пристига в Индия
BMW Art Car: 13-ият BMW Art Car пристига в Индия
Anonim
BMW Art Car - Сандро Чиа - 13 Art Car Индия
BMW Art Car - Сандро Чиа - 13 Art Car Индия

BMW Art Car: 13-ият BMW Art Car, направен от Сандро Чиа, пристига в Индия. Ето как празнува своята 25-та годишнина на Панаира на изкуствата в Индия в Ню Делхи

BMW Art Car: 13-ият BMW Art Car, направен от Сандро Чиа, пристига в Индия. Ето как празнува своята 25-та годишнина на Панаира на изкуствата в Индия в Ню Делхи.

1992 BMW M3 GTR, направено от известния съвременен художник Сандро Чиа, празнува своята 25-та годишнина с изложба на India Art Fair в Ню Делхи от 5 до 7 февруари.

„Въртящите се скулптури“BMW Art Cars са оригинални шедьоври на изкуството, които демонстрират индивидуален синтез на артистичен израз и автомобилен дизайн. От 1975 г. насам осемнадесет водещи художници от цял свят са създали арт кола, базирана на настоящите автомобили BMW на своето време, като всички предлагат широка гама от артистични интерпретации.

Mr. Франк Шлодер, президент (ACT) на BMW Group India каза:

„Културната комуникация е един от дългогодишните ангажименти на BMW Group. Партньорствата, които изграждаме, са полезни за укрепване на междукултурния диалог и създаване на платформи за мултидисциплинарен обмен. Колекцията BMW Art Collection обхваща творчеството на водещи художници от всички континенти. Заедно те образуват доста уникално огледало на съвременната култура. Чрез ексклузивната витрина на BMW Art Car на Sandro Chia на India Art Fair, ние доближаваме още един желан шедьовър на изкуството до ценителите и покровителите на самото изкуство. Посетителите ще могат да открият дизайна и творческия процес на 13°BMW Art Car на събитието India Art Fair 2017.

1992 BMW M3 GTR: 13-ият арт автомобил на Сандро Чиа

Изобразителният език на художника е в лек контраст с често суровата среда на големия град, към която той се позовава, рисувайки: фигури с митологичен външен вид, дефилират пред нас, в буколична и вечна аркадия.

„Създадох едновременно снимка и свят. Всичко, което се вижда отблизо, се превръща в лице. Лицето е добре фокусирано, център на живота и света."

Сандро Чиа

"Нарисувай ме, нарисувай ме!"

Повърхността на състезателната кола го повика, каза Сандро Чиа. Така той започна да рисува, да рисува лица и море от интензивни цветове, докато цялата каросерия на колата беше напълно покрита.

„Колата е силно желан обект в нашето общество. Той е притегателен център. Хората го гледат. Тази кола отразява този външен вид."

каза Сандро Чиа, коментирайки работата си.

Дизайнът на Art Car не беше първото му артистично участие в кола. От детството си рисува графити върху коли.

Арт автомобилът BMW бе представен наскоро по случай Квадриеналето на изкуството, проведено в Рим от 13 октомври 2016 г. до 7 януари 2017 г.

Препоръчано: