BMW Серия 5 Touring G31: достигнато е ново ниво

Съдържание:

BMW Серия 5 Touring G31: достигнато е ново ниво
BMW Серия 5 Touring G31: достигнато е ново ниво
Anonim
BMW 5 Series Touring G31 - BMW 530d xDrive M Sport

BMW Серия 5 Touring G31: средно-голямото семейство от Мюнхен достигна ново ниво. Уникален стил, който се развива от този на седана, но с предимствата на гъвкавостта

BMW Серия 5 Touring G31: средно-голямото семейство от Мюнхен достигна ново ниво. Уникален стил, който се развива от този на седана, но с предимствата на гъвкавостта. Всъщност, в сравнение с предишния модел, новото BMW Серия 5 Touring G31 е нараснало на дължина с 36 милиметра, за да достигне 4943 милиметра, на ширина с 8 милиметра до 1868 милиметра и на височина с 10 милиметра до 1498 милиметра.Но междуосието също е удължено със 7 милиметра, достигайки по този начин 2975 милиметра, увеличавайки простора за пътниците и пространството за багаж. В новото BMW Серия 5 Туринг багажът също има повече място. При използване на всички седалки остава обем от 570 литра. В зависимост от изискванията, той може да бъде разширен до максимална стойност от 1700 литра, което надвишава тази на предишния модел с 30 литра.

Парола за гъвкавост

Стандартното оборудване включва автоматично зареждане. В комбинация с опционалния комфортен достъп е включено и безконтактно отваряне и затваряне, които се активират с движение на крака под задната престилка. Към това е добавена отделната бележка за отваряне на задния прозорец.

Покривалото на товарното отделение и мрежата на багажника вече се съхраняват в отделни контейнери, които могат да се съхраняват в съответните отделения под товарното отделение.Облегалката на задния диван е съставена от три елемента, които могат да бъдат разделени в съотношение 40:20:40. Отделните елементи се отключват дистанционно с натискане на бутон в багажника. Сгъването на облегалките вече става чрез електрически механизъм. Точно преди да достигнат хоризонтално положение, движението им надолу леко се забавя. За допълнително увеличаване на обема на багажника като опция се предлага задна седалка с регулируем ъгъл.

Добре познат и изискан дизайн с обрат … в опашката

Задната част на новото BMW Серия 5 Touring G31 е представена в атлетичен и изключително изразителен дизайн. Задното стъкло е обвито около спойлера на покрива, в който са интегрирани допълнителната стоп светлина и страничните дефлектори. В долната зона маркираните хоризонтални линии и L-образните задни светлини, които се простират встрани и се допълват от широките светлинни ивици на задните габаритни светлини, подчертават ширината на каросерията.Във всички двигатели на новото BMW Серия 5 Туринг изпускателните тръби са оборудвани с байпасен клапан. В зависимост от двигателя и монтираното оборудване изпускателните терминали имат кръгла, трапецовидна или правоъгълна форма.

Новото BMW Серия 5 Туринг е оборудвано стандартно с LED фарове, които генерират и дневна светлина. Дизайнът на опционалните адаптивни LED предни светлини, със светлинни пръстени, изрязани в горната част и сплеснати в долната част, интерпретира типичния концентриран поглед на автомобилите BMW още по-интензивно. Хоризонтална вложка, която свързва вътрешните светлинни пръстени на дневните светлини с бъбрека на BMW, подчертава динамичната ширина на предната част на автомобила. В комбинация с подходящите LED фарове се предлага и BMW Selective Beam, дългите светлини против заслепяване с обхват до 500 метра.

Доста добър силует

В профилен изглед, характерните геометрии на автомобила образуват перфектна комбинация с балансирани пропорции. Дългата линия на покрива, която прелива в стръмно наклонената D-колона, също допринася за спортния вид на новото BMW Серия 5 Туринг. Тънкият силует подчертава нов стилистичен елемент на повърхностите: всъщност, по протежение на еволюцията си нагоре, характерното хоризонтално ребро се увива около себе си, превръщайки сенчеста повърхност в светеща повърхност. Неговата горна линия се присъединява към формата, която обгръща вълната на графиката на страничните прозорци, известна като лакътя на Хофмайстер, докато долната линия се влива в задната светлина.

Коефициентът на съпротивление (cx стойност) на новото BMW Серия 5 Туринг е намален до 0,27 (стойността зависи от варианта на двигателя). В допълнение, стойността на повдигане беше намалена, с положително въздействие върху аеродинамичния баланс и, следователно, върху динамиката на шофиране.

BMW линии

BMW Серия 5 Touring G31 Sport Line

Спортната линия също акцентира върху стилистичния напредък, постигнат в новия модел в областта на динамиката на шофиране и пъргавината. Изтънченият и елегантен образ на новото BMW Серия 5 Туринг е подсилен преди всичко от дизайнерските характеристики на Luxury Line. И двете линии на оборудване включват LED фарове за мъгла и алуминиеви прагове, осветени с емблемата на BMW и надписите „Sport Line“или „Luxury Line“. Бъбречни щанги на BMW, капаци Air Breather, рамки на страничните прозорци и множество допълнителни декоративни елементи в черно с висок гланц, както и черни хромирани ауспуси характеризират смелия стил на Sport Line.

Образът се допълва от 18-инчови двуцветни алуминиеви джанти с полирани повърхности; ексклузивните 19-цолови лети джанти също се предлагат като опция. Вътрешното оборудване на Sport Line включва спортни седалки в дизайн плат/кожа, спортен кожен волан и специални вътрешни корнизи.

BMW Серия 5 Touring G31 Luxury Line

Оборудването Luxury Line на новото BMW Серия 5 Туринг включва щанги, капаци за вентилация на въздуха, рамки на страничните прозорци и допълнителни хромирани стилни елементи, както и 18-инчови алуминиеви джанти с дизайн с много спици. Като опция се предлагат 19-цолови лети джанти с полирани повърхности. Вътре ексклузивната атмосфера се осигурява от коженото оборудване с шевове в контрастен цвят, от благородни дървесни корнизи и от подсилванията на арматурното табло и страничните врати, покрити със Sensatec.

BMW Серия 5 Touring G31 M Sport

Пакетът M Sport също ще бъде наличен при лансирането на новото BMW Серия 5 Туринг. Пакетът M Sport ще включва М спортно окачване с понижаване на автомобила, 18-инчови или по избор 19-инчови М алуминиеви джанти и М аеродинамичен пакет с уникално проектирани предна броня, прагове и задна броня, включително правоъгълни ауспухови тръби.Спортната среда на купето се характеризира с M Sport седалки от плат/алкантара, новодизайнирания M кожен спортен волан и алуминиевите интериорни корнизи. При поискване пакетът M Sport може да бъде поръчан и в комбинация със стандартната настройка и с различни отделни опции, например Dynamic Damper Control. По този начин клиентът може да комбинира стилистичните предимства на M Sport пакета с предпочитаната от него технология на окачването.

Гамата бензинови двигатели

В новото BMW 530i Туринг, четирицилиндров бензинов двигател с обем 2000 кубика осигурява максимална мощност от 185 kW / 252 к.с. -скорост и ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 сек. Комбинираният разход на гориво е 6,3 - 5,8 литра на 100 километра, CO2 емисиите са 143 - 133 грама на километър.

3000-кубиковият редови шестцилиндров бензинов двигател, 8-степенна трансмисия Steptronic и интелигентно задвижване на всички колела формират технологията за задвижване на новото BMW 540i xDrive Touring.Пиковата мощност от 250 kW / 340 к.с. и максималният въртящ момент от 450 Nm ви позволяват да ускорите от 0 до 100 km / h за 5,1 секунди.

BMW 540i xDrive Touring записва разход на гориво в комбиниран цикъл от 7, 7 - 7, 3 литра на 100 километраи стойности на CO2 между 177 и 167 грама на километър.

Гамата дизелови двигатели

Дизеловият двигател на новото BMW 520d Touring генерира 140 kW / 190 к.с. от работен обем от 2000 cc и осигурява своя максимален въртящ момент от 400 Nm.6-степенна механична скоростна кутия и, по избор, с 8-степенна Steptronic скоростна кутия и ускорява BMW 520d Touring от 0 до 100 км/ч за 8,0 секунди (автоматична скоростна кутия: 7,8 секунди). Изключителната ефективност на задвижващия агрегат се проявява и в разход на гориво в комбиниран цикъл от 4,9 - 4,5 литра (4,7 - 4,3 литра) на 100 километра и в CO2 емисии от 129 - 119 грама (124 - 114 грама) на километър.

Гамата от двигатели, налични при пускането на пазара, се допълва от 3000cc редови шестцилиндров дизелов двигател, който осигурява максимална мощност от 195 kW / 265 к.с. и задвижване на четирите колела и се комбинира с 8-степенна скоростна кутия Steptronic. BMW 530d Touring ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,8 секунди, а BMW 530d xDrive Touring за 5,6 секунди. Разходът на гориво в комбиниран цикъл е съответно 5, 1 - 4, 7 литра и 5, 7 - 5, 3 литра на 100 километра, емисиите на CO2 са съответно 34 - 124 грама на километър и 149 - 139 грама на километър.

стойности, базирани на изпитвателен цикъл на ЕС, варират в зависимост от избрания размер на гумата.

Пълни технически данни

BMW 5 Series Touring G31 - BMW 530d xDrive M Sport air-describedby=gallery-2-8680 Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема