Окачване: Как BMW проектира своето

Съдържание:

Окачване: Как BMW проектира своето
Окачване: Как BMW проектира своето
Anonim
Окачване - BMW M5 E39
Окачване - BMW M5 E39

Окачване: Как BMW проектира своето. Не е загадка, че динамиката на един автомобил минава през кинематиката на окачването му

Окачване: Как BMW проектира своето. Не е загадка, че динамиката на един автомобил минава през кинематиката на неговото окачване. Нека да видим в тези видеоклипове как те са подчертани и наблюдавани във всяка най-малка вариация. Общността на ентусиастите винаги е била критична към настройките на минали и настоящи BMW. Най-често правилната комбинация от спортност и комфорт се постига от Alpina, но в миналото е имало модел, който е накарал всички да се съгласят. Този модел беше BMW M5 E39.

Винаги сме възхвалявали E39 Серия 5, все още считан от мнозина за BMW Серия 5 par excellence, но това, което винаги е учудвало - особено в отклонението на Motorsport - е отделът за окачване.

E39 M5 дебютира на автомобилното изложение в Женева през 1998 г. и спечели сърцата на феновете още тогава. Мнозина го смятат за най-красивия "седан" на всички времена. Той почти изключително се смята за най-големият M5 досега. Не е трудно да се разбере защо е така. E39 M5 изглеждаше фантастично, беше удобно, движеше се превъзходно и беше изключително бърз. И преди всичко все още имаше 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Промени в производствения автомобил

В сравнение с производството на BMW Серия 5, BMW замени много от компонентите на шасито с компоненти от алуминиева сплав, което направи шасито едновременно по-леко и по-твърдо. Освен това имаше по-дебели стабилизиращи щанги, стоманени сферични шарнири (за разлика от смесена гума и стомана) и няколко амортисьора, всичко това, за да създаде по-директно цялостно усещане в сравнение със стандартната серия 5.

Защото въпреки че има маса от 1826 кг, E39 M5 се движи страхотно. Можете да обиколите сравнимия Mercedes-Benz E55 AMG или Audi RS6.

Видеото, показано тук, ни дава поглед отвътре как производителят на автомобили успя да постигне перфектен баланс.

Модерен дизайн

Още по-завладяващ е процесът на проектиране на „иновативно“превозно средство като BMW Серия 5 Gran Turismo, което започва от умалени модели - направени с 3D печат - за използване в специални превозни средства.

Препоръчано: