BMW M4 GTS: ето го най-накрая

Съдържание:

BMW M4 GTS: ето го най-накрая
BMW M4 GTS: ето го най-накрая
Anonim
BMW M4 GTS F82M

BMW M4 GTS е максималното технологично изражение на отдела BMW M. Само 700 бройки за 30-ия рожден ден на BMW M3. 500hp и 600Nm въртящ момент ще направят останалото

BMW M4 GTS за BMW M GmbH представлява нова и уникална технологична платформа, която драстично увеличава още повече потенциала на BMW M4 Купе.

Обвит в силен моторен спортен външен вид и пълен с най-новата технология за производителност и управление, BMW M4 GTS ясно се фокусира върху шофирането. Неговото време от 7:28 минути за пълната обиколка на легендарния Nürburgring-Nordschleife.

По случай 30-ия рожден ден на BMW M3, произвеждано от 1986 г., BMW M GmbH създаваBMW M4 GTS в лимитирана серия от 700, като по този начин подчертава иновативното мощността на инженерите на BMW M в основните технологични области, а именно задвижване, окачване и използване на леки материалиBMW M4 GTS е първото високопроизводително специално издание на серията M3 / M4, което се предлага и в важният северноамерикански пазар.

Франк ван Меел, председател и главен изпълнителен директор на BMW M GmbH, казва:

"Специални издания катоBMW M3 GT, BMW M3 CSL, BMW M3 GTS, BMW M3 CRTи сега също BMW M4, се гордеят с десетилетна традиция в нашия среден клас автомобили. Като спортен автомобил, предназначен за пистите, BMW M4 GTS е настроен да предоставя максимална динамика на шофиране и вълнуващо представяне. С този модел ние демонстрираме възможностите, които днес предлага един хомологичен автомобил за шофиране по пътищата. BMW M4 GTS ви позволява да отидете частно да се състезавате по писти, например на Clubsport събития, като Spa-Francorchamps, Nürburgring или Laguna Secaи да отбелязвате времена за обиколка, които ще се увеличат значително еталонът на автомобилите с одобрение на пътя "

Увеличаване на мощността благодарение на иновативната техника за впръскване на вода

Двигателят е сърцето на всеки модел BMW M.

Класическият 3000 cc редови шест цилиндъра на BMW M3 / M4 е монтиран в BMW M4 GTS, допълнен от иновативната техника на водно впръскване, която значително увеличава мощността му.

Благодарение на тази система, мощността на двигателя достига 368 kW / 500 к.с., докато максималният въртящ момент достига 600 Nm Много различни числа от оригиналната база, която осигурява 317 kW / 431 к.с. и 550 Nm на двойка. Стойности, които се връщат, ако системата за впръскване на вода не работи. BMW M4 GTS достига 100 км/ч при ускорение от място само след 3,8 секунди и достига максимална скорост от 305 км/ч (ограничена).

Лек дизайн също в детайли

Благодарение на олекотения дизайнИнженерите на BMW M са успели да запазят собственото тегло по DIN до 1510 килограма, собственото тегло на ECE 1585 килограма.Отличното тегло / мощност съотношение от 3,0 кг / к.с.предлага перфектните условия за изключително динамично шофиране. Съгласуваните интервенции за намаляване на теглото включват както вътрешната, така и външната структура.В купето седалките са от въглеродни влакна, централната конзола е с олекотен дизайн, подобен на тапицерията на зоната на задната пейка с преграда, която разделя багажника, вътрешните панели на вратите и страничните части са леки тегло, включително лентите за затваряне на вратата, които замениха масивните дръжки - оттук многобройни видими елементи за постоянно намаляване на теглото. Но последователността, с която е приложен лекият дизайн, се проявява и в невидимите детайли.

Поддържащата тръба на таблото е изработена от лек карбонОтвънкапакът на двигателя е проектиран от нулата, покривът и регулируемите предни сплитери са изработени от синтетичен материал, подсилен с въглеродни влакна (CFRP)Но също така регулируемото задно крило е изработено от лек високотехнологичен материал с висока якост.Крилото лежи върху алуминиева опора, монтирана на задния капак от пластмаса, подсилена с въглеродни влакна, което отново потвърждава, че дори и най-малкият компонент може да допринесе за намаляване на теглото.

В комбинация с дифузьора, поставен под задната броня, също изработен от карбон, задното крило подобрява въздушния поток, намалявайки повдигането на задния мост.Изпускателната система разполага с титаниева ауспухна тръба, която спестява 20 процента тегло в сравнение с традиционната конструкция вътре в колата и извън нея.

Оборудване за максимална производителност

Седемстепенната М трансмисия с двоен съединител (M DKG)избира оптималната предавка за всяка ситуация на шофиране, предавайки мощността към задните колела. Ако е необходимо, водачът може също да включи предавките чрез лостчетата на волана или селектора на скоростите.Програмите за превключване Drivelogic и Launch Control са адаптирани към по-високата мощност на двигателяОптимизираните за тегло М алуминиеви джанти в уникалния 666 M стил със звездни спици в киселинно оранжево са изковани и полирани чрез стругованеДжантите са оборудвани с гуми, калибрирани специално за BMW M4 GTS от типа Michelin Pilot Sport Cup 2, предните с размери 265/35 R19 и задните 285/30 R20 и допринасят за отлично механично сцепление и точна обратна връзка при завиване.

3-степенното регулируемо M окачване със специфични настройки за BMW M4 GTS може да бъде конфигурирано според личните предпочитания, следователно адаптивно към особеностите на различните вериги. M въглеродно-керамичната спирачна система предлага точно определена точка на натиск и гарантира отлични стойности на забавяне дори когато е подложена на високо постоянно напрежение, като например при спортно шофиране в граничния диапазон на пистата.

Световна изключителна: OLED технология, ярка LED светлина

Двата характерни кръгли двойни фара с четири светлинни пръстена осигуряват най-доброто осветяване на пътя. дълги светлини) и с адаптивно управление на светлината.

L-образната конфигурация на задните светлини също е отличителна, подобна на дизайна на предните светлини.BMW M4 GTS е първият сериен автомобил в света, който е ексклузивно оборудванс иновативни OLED задни светлини. Diode) са иновативни източници на светлина, които излъчват абсолютно равномерна и хомогенна светлина. Ниската височина от само 1,4 милиметра и възможността за отделно управление на отделните светлинни модули предлага напълно нови свободи на светлинните сцени и предава усещане за много висока прецизност. По този начин задните светлини подчертават ширината на задната част, придавайки на автомобила още по-изразена и атлетична индивидуалност, правейки го безпогрешен както денем, така и нощем.

Интериор: фокусиран, изключителен и посветен на състезанията

В пуристичния и ексклузивен дизайн на интериора, седалките тип кофа за водача и пътника M, изработени от карбон, последователно поддържат темата за лек дизайн. Тежат около 50 процента по-малко от спортните седалки в BMW M4 КупеВ същото време те предлагат идеалната позиция на седене и перфектна опора за надежден комфорт на дълги разстояния. Ексклузивнатапицерия на седалките от кожа Alcantara и Merino, допълнително подсилена от M-ивиците в облегалките на седалките,в триточковите предпазни колани и лентите за заключване на вратите, подчертават ориентацията на високопроизводителния спортен автомобил и необикновения характер на BMW M4 GTS. По причини, свързани с хомологацията, BMW M4 GTS на пазара в Северна Америка ще бъде оборудвано със специална спортна M седалка с форма на черупка и оптимизирана за тегло перфорирана облегалка.

Ексклузивният материал за тапицерия, Alcantara, е използван и за M спортния волан с маркировка "12 часа", което допълнително подчертава спортния характер на BMW M4 GTS. Вместо структурата на задната седалка, BMW M4 GTS е оборудвано с решение за съхранение от термопластично фибростъкло, комбинирано с преграда от сандвич структура от подсилена с въглеродни влакна пластмаса (CFRP), като и двете са покрити с алкантара.Спестяването на тегло е приблизително 40 процента.

ОпционалниятClubsport пакет ви позволява да конфигурирате BMW M4 GTSПакетът включваролбар зад предните седалки в киселинно оранжево, шестточкови предпазни колани, подходящи за състезанияи пожарогасител.

6-точковите колани не се предлагат за пазара в САЩ.

Пълен комплект за пресата BMW M4 GTS

BMW M4 GTS F82M Образ Образ Образ Образ Образ Образ BMW M4 GTS BMW M4 GTS Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема