Йозеф Кабан е новият шеф на дизайна на BMW

Съдържание:

Йозеф Кабан е новият шеф на дизайна на BMW
Йозеф Кабан е новият шеф на дизайна на BMW
Anonim
Йозеф Кабан - дизайнер на BMW

Йозеф Кабан е новият шеф на дизайна на BMW. Роденият в Словакия дизайнер наследява Карим Хабиб, който напусна BMW по собствена инициатива

Йозеф Кабан е новият шеф на дизайна на BMW. Роденият в Словакия дизайнер наследява Карим Хабиб, който напусна BMW по собствена инициатива.

44-годишният дизайнер Йозеф Кабан е новият ръководител на дизайна на марката BMW. Ръководителят на дизайна на BMW Group - Адриан Ван Хойдонк - ще има нов живот в своя екип. Друга промяна засяга чешкия дизайнер Domagoj Dukec, който ще оглави дизайнерския екип за автомобилите BMW i и BMW M.

"Електрическата" марка BMW i също загуби ръководителя на екстериорния дизайн - Беноа Жакоб - който пое по различни пътища.

Накратко, пълна революция за баварската марка.

VAG кариерата на Kaban

Той се присъединява към групата Volkswagen в началото на 2002 г., където година по-късно ще бъде асистент по дизайна на външните линии на моделите на Audi. От 2007 г. заема позицията главен дизайнер на екстериора на марката Audi. От 2008 г. му е възложена задачата да модернизира и обнови линиите на Skoda Auto. Неговото "докосване" несъмнено е допринесло за успеха на Skoda, която миналата година записа нов рекорд по продажби (1 055 500 единици, +6,8%). Сред моделите му помним Volkswagen Lupo и Seat Arosa. Следваща стъпка беше дизайнът на Skoda Octavia, а дефиницията на Bugatti Veyron беше от съвсем различен калибър.

Кариерата на Dukec в BMW

Dukec, от друга страна, е в Мюнхен от 2010 г., а през 2013 г. му е поверено ръководството на екстериорния екип на BMW. С течение на времето той имаше пълна автономия при определянето на екстериора на марката BMW i.

Революция в дизайна в Мюнхен

Първият, който напусна германската група, беше Джейкъб, който прегърна предложението на Future Mobility, една от амбициозните стартиращи фирми, родени в Китай за електрическа мобилност. Три месеца след сбогуването си Андерс Уорминг също напусна марката MINI. Датският дизайнер предпочете да се впусне в приключението Borgward, немската марка, която внукът на основателя се опитва да възроди с помощта на китайски средства.

Последният, който си тръгна, беше Хабиб, чиято оставка стана публична в средата на януари и чиято дестинация все още е неизвестна. Почти всички части са завършени. Марката MINI вече липсва.

Популярна тема