Instagram: BMW приветства повече от 10 милиона потребители в добре познатата социална мрежа

Съдържание:

Instagram: BMW приветства повече от 10 милиона потребители в добре познатата социална мрежа
Instagram: BMW приветства повече от 10 милиона потребители в добре познатата социална мрежа
Anonim
Instagram BMW

Instagram: BMW приветства повече от 10 милиона последователи в добре познатата социална мрежа. Този резултат я кара да бъде най-следваната автомобилна марка в света

Instagram: BMW приветства повече от 10 милиона последователи в добре познатата социална мрежа. Този резултат я прави най-следваната автомобилна марка в света.

Впечатляващ брой: десет милиона последователи. Стойност, която подчертава ангажимента на марката BMW към социалните медии. За маркетинга на BMW Instagram е много повече от просто друг дигитален комуникационен канал.BMW използва своя канал в Instagram, за да споделя стила на живот на марката BMW със своите последователи, чрез последните новини за бъдещи модели, с поглед към нейната история или очакване към бъдещето на устойчивата мобилност.

С ясния си фокус върху изображенията и благодарение на силно интерактивната общност, Instagram е идеалният канал за предаване на ценностите на марката за радост („удоволствие от шофирането“), естетика и иновация. Разрастването на общността обаче не е основен приоритет. По-важно е да покриете широк кръг от теми с подходящо съдържание и по този начин да увеличите ангажираността им под формата на харесвания и коментари. Каналът на BMW в Instagram впечатлява със своето целенасочено, дългосрочно обслужване и редовно публикуване на емоционално ангажиращо съдържание.

Инфлуенсъри

В допълнение към ефективния маркетинг съществува факторът на влияние, марката също празнува участието и ентусиазма на всеки отделен фен.Под хаштаг BMWrepost, BMW споделя снимки, направени от ентусиасти и любители фотографи с общността в знак на признателност от своите верни фенове по целия свят. Къде другаде можете да се доближите толкова до марка и да споделите снимките си милиони пъти? Хаштагът BMWrepost имаше изключителен успех. Неслучайно BMW вече е използван повече от 19 милиона пъти и е най-популярният марков хаштаг в автомобилната индустрия.

Маркетинговата кампания в Instagram

„Целта на нашата стратегия за социални медии е да оптимизираме начина, по който използваме особеностите на конкретните достъпни за нас канали. Instagram е създаден за започване на автентичен диалог с последователи по целия свят. За нас е важно не само да отпразнуваме нашите постижения, но преди всичко да споделим вълнението и ентусиазма на нашите фенове и клиенти с милионна публика."

Йорг Погенпол, ръководител на дигитален маркетинг на BMW.

Популярна тема