BMW i3: нисък резултат на Top Safety Pick Awards

Съдържание:

BMW i3: нисък резултат на Top Safety Pick Awards
BMW i3: нисък резултат на Top Safety Pick Awards
Anonim
BMW i3 94Ah

BMW i3: нисък резултат на Top Safety Pick Awards. Tesla Model S също не изглежда добре Добри резултати за Chevrolet Volt и Toyota Prius Prime

BMW i3: нисък резултат на Top Safety Pick Awards. Tesla Model S също не изглежда добре.Добри резултати за Chevrolet Volt и Toyota Prius Prime. Изненадващо, BMW i3s и Tesla Model S не успяха да се класират за наградите Top Safety Pick на Застрахователния институт за пътна безопасност. Tesla рекламира Model S като най-безопасното превозно средство на пътя, спечелвайки предполагаемите "5, 4 звезди" в програмата за оценка на нови автомобили на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.

BMW i3 получи оценка „приемливо“за облегалката за глава и седалката.

„BMW очевидно обърна много внимание на безопасността при проектирането на i3. Жалко, че не получихме много добър резултат за облегалката за глава, което е нещо много лесно за постигане за повечето автомобили днес. Сред малките автомобили i3 е единственият модел от 2017 г., който не печели добра оценка."

Главен изследовател на IIHS Дейвид Зуби

IIHS посочва, че някои plug-in хибридни модели са спечелили награди Top Safety Pick Plus, включително Chevrolet Volt и Toyota Prius Prime.

Tesla Model S резултат

IIHS предполага, че липсата на двигател отпред позволява по-висока абсорбционна зона за абсорбиране на енергия при челни катастрофи. Model S получи „добра“обратна връзка във всички оценки на въздействието на IIHS, с изключение на теста за малко припокриване, който не е включен в правителствените оценки.

„Въпреки разширението на страничните въздушни възглавници тип завеса за подобряване на защитата за Малкото припокриване, в Tesla Model S имаше проблеми при теста, когато предпазният колан позволи на багажника на манекена да се премести твърде далеч. Хайде. Това накарало главата на манекена да се удари силно във волана през въздушната възглавница. Измерванията на манекена показват риск от наранявания на главата и долната част на десния крак. Оценките за модел S се прилагат за автомобили, произведени след октомври 2016 г.

Tesla твърди, че е имало актуализация на дизайна на автомобилите, произведени след 23 януари, за да се справи с проблема с контакта на главата и волана, и IIHS ще тества подобреното превозно средство за защита от малко припокриване. веднага щом може да бъде тествано."

Източник: Leftlanenews.com

Популярна тема