BMW Серия 5 F10: Не сме ли се срещали преди?

Съдържание:

BMW Серия 5 F10: Не сме ли се срещали преди?
BMW Серия 5 F10: Не сме ли се срещали преди?
Anonim
BMW Серия 5 F10 LCI
BMW Серия 5 F10 LCI

BMW Серия 5 F10: Не сме ли се срещали преди? След последното попълнение на BMW, Серия 5 F10 напуска сцената по повече от образцов начин

BMW Серия 5 F10: Не сме ли се срещали преди? След последното попълнение на BMW, Серия 5 F10 напуска сцената по повече от образцов начин! В сравнение с екстремните линии на BMW Серия 5 E60, тази Серия 5 F10 попада в "класическите" канони на BMW. Новата кола идва с по-плавни и трезви линии, така че да задоволи дори тези, които са намирали E60 за твърде противоречива и далеч от марката BMW.

Трябва също да се спомене, че моливът, който ръководеше линиите на модела F10, вече не е този на Крис Бенгъл, тъй като последният подаде оставка от поста си в BMW през септември 2009 г., оставяйки поста си на своя заместник. Адриан ван Хойдонк. Линиите на новия автомобил, направен от германеца Jacek Fröhlich ,изглеждат по-успокояващи и балансирани, много напомнящи на тези от Серия 7 F01 / F02, проектирани от Nader Faghihzadeh и пуснат година и половина по-рано, особено в предната и опашната част.

Една мярка, три колбаса. Пълно извеждане от серия 7

BMW Серия 5 F10 се ражда на същата платформа като BMW Серия 7 F01 във вариант с късо междуосие. Също така беше създадено тяло, състоящо се от високоякостни горещо обработени стомани и други многофазни стомани и алуминиеви сплави. Както видяхме, полученият резултат е олекотяване на цялата конструкция, но също така и втвърдяване с 55% в сравнение с каросерията на E60, за да се подобри безопасността на пътниците, но също така и динамиката на шофиране.

За отдела за окачване, също от алуминий и стомана, е избрано ново предно окачване с напречни рамена и двойна шарнира на мястото на предишния тип MacPherson, докато задното е от тип Integral V, с люлеещо се рамо H плюс три други ръце. Тази техника за проектиране на задно окачване е използвана само от Ford за Mustang и всички Ferrari по това време.

Гамата двигатели

Серия 5 F10 дебютира с 3 бензинови двигателя: 3-литровият атмосферен модел с 258 к.с. за модела 528i и неговият би-турбо вариант с 306 к.с., който оборудва 535i. Флагманската версия на първоначалната гама (в очакване на много спортния M5) е 550i, оборудван с 4,4-литров туин-турбо двигател с 407 к.с. Някои от тези двигатели първоначално не са планирани за версията Touring, чието представяне е планирано за 10 април 2010 г. на автомобилното изложение в Лайпциг. Дизеловите двигатели варират от 4-цилиндровия 2,0-литров 184hp в 520d до мощния 3-литров 6-цилиндров редови, с три-турбо турбокомпресор, който оборудва BMW M550d xDrive с 381hp.

Цялата гама се предлага с двигатели с директно впръскване, а при някои версии се използва системата за възстановяване на спирачната енергия. Автомобилът е оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия или 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic, която може да се комбинира с лостчета на волана. Тази скоростна кутия също е проектирана да се намесва, когато изискванията за ефективност го изискват, и също е настроена (за първи път в автоматична скоростна кутия) за свързване със системата за стартиране и спиране.

Завършването на диапазона

През есента на 2010 г. гамата е обогатена с две нови функции: в бензиновата линия 550i се предлага и с xDrive задвижване на четирите колела, давайки началото на 550i xDrive, докато в дизеловата линия, 535d е представен, преминаване от 299hp 3-литров twin-turbo.

През март 2011 г. решението xDrive се предлага и на два други модела, 535i xDrive и 530d xDrive, които са идентични със съответните модели със задно задвижване.

M5, представен в Шанхай през май 2011 г.; Това е първото компресорно M5, оборудвано с 4.4-литров битурбо с 560 к.с. Това решение, което кара най-фанатичните и пуристи да вирнат носове, е оправдано от техниците на BMW с факта, че трябва да се адаптират към все по-строгите разпоредби против замърсяване, които правят много трудно проектирането на двигател с висока специфична мощност без трябва да се направи прекомерен компромис.

BMW Серия 5 F10 LCI air-describedby=gallery-2-8835
BMW Серия 5 F10 LCI air-describedby=gallery-2-8835
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: