BMW ALPHA Bullet Bike: когато персонализацията е всичко

Съдържание:

BMW ALPHA Bullet Bike: когато персонализацията е всичко
BMW ALPHA Bullet Bike: когато персонализацията е всичко
Anonim
BMW ALPHA Bullet Bike

BMW ALPHA Bullet Bike: когато персонализирането е всичко и турският дизайнер Мехмет Дорук Ердем създаде тази скулптура на две колела

BMW ALPHA Bullet Bike: когато персонализирането е всичко и турският дизайнер Мехмет Дорук Ердем създаде тази скулптура на две колела. От известно време османският дизайнер е много популярен в областта на персонализирането, виждаме, че неговите проекти са толкова обичани, всички направени с внимание към детайла и в ретро стил. Нейният Instagram е пълен със страхотни проекти, които показват нейния талант.Дизайнът на този BMW ALPHA Bullet Bike е направен преди почти две години и придоби популярност онлайн. Ердем започва да проектира мотора, след като гледа филма "Голямото индийско предизвикателство", който разказва историята на рекорда за скорост на земята за мотоциклети на солените равнини Боневил. И той искаше дизайнът на този мотор да изглежда като голяма бяла акула. ​​

Нос на акула за мотоциклет

„Големите бели акули винаги са били вдъхновение за мен. Затова реших да имитирам тяхната анатомия за тялото на Алфа. Трябваше да изглежда силно и красиво в същото време. Ако погледнете тялото на акула, можете да видите колко чисто и перфектно е то. Но вътре е толкова сложно. Така че носът на Alpha е чист и гладък, докато гърбът е мощен, страната изглежда груба, така че да символизира опашката на голямата бяла акула."

Ердем каза.

Но без някой да може да направи тези проекти реални, интуицията оставя времето, което намира. Инженерът Марк Аткинсън от Солт Лейк Сити, Юта обаче решава да работи с Ердем, за да създаде своя впечатляващ велосипед. Първоначално той не успя да се свърже с Ердам, но не губи време и започна да създава свой собствен базов модел. Имаше разбито БМВ К75, но двигателят работеше. Така той занесъл унищожения мотоциклет в работилницата си, за ужас на своя мениджър. Той обаче беше упълномощен да работи с него след работа. Мениджърът му одобри това, стига мотоциклетът да бъде изложен в тяхното ателие.

Дизайн, вдъхновен от различни модели

Ако предната част много напомня на BMW 328 Mille Miglia, мотоциклетът в страничните кореми и опашката си - която не е там - много напомня на централното тяло на акула. Тласкащият този куршум е 3-цилиндровият двигател с обем 750 кубически сантиметра, подсилен от турбокомпресор.

Не е декларирано нищо относно управляемостта и потенциала на автомобила. Можем само да оценим добротата на неговата изработка, с широко използване на алуминий и кожа. 16 месеца работа за страхотно произведение на изкуството.

Изображение alt= "

Популярна тема