Porsche V6 2.9 TwinTurbo: Познайте опонентите си

Съдържание:

Porsche V6 2.9 TwinTurbo: Познайте опонентите си
Porsche V6 2.9 TwinTurbo: Познайте опонентите си
Anonim
porsche V6 2.9T двигател - Quattro

Porsche V6 2.9 TwinTurbo: Познайте опонентите си. Новият 6-цилиндров на "Cavallina" изглежда твърд орех за 6-цилиндровия от Монако и V6 AlfaRomeo

Porsche V6 2.9 TwinTurbo: Познайте опонентите си. Новият 6-цилиндров на “Cavallina” изглежда е здрав орех за 6-цилиндровия от Монако и V6 AlfaRomeo. Но защо трябва да се интересуваме от този нов V6? Просто защото един от неговите варианти, преработен от техниците на Quattro, ще намери своето място в двигателния отсек на новото Audi RS4.На хартия седанът от Инголщат може да затрудни BMW M3 и Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Две коли, задвижвани от 6-цилиндрови сплитове, но с две различни души.

Задвижването направи своя дебют в новото Porsche Panamera, то на практика е „откъсната“версия на новия 4.0-литров V8, проектиран от Porsche и Quattro. Моля, имайте предвид, че този двигател не е същият като Audi S4, но е напълно нов двигател.

Разлики между Audi V6 и Porsche-Quattro V6

Двигателят Porsche V6 е част от новата фамилия KoVoMo (от немския Konzern Vee Otto Motoren) и се различава значително от Audi V6, използван в S4 / S5, които се идентифицират с редица характерни характеристики:

 1. Обратен поток (ауспухите са разположени вътре в "V", което прави възможно използването на двойно компресиране)
 2. Изпускателен колектор, интегриран в главата
 3. Чугунен кожух на цилиндъра (не Alusil като в стария V6 с обемен компресор)
 4. Система за директно впръскване със спрей (преди това Audi използва Air-Guided)
 5. Единичен турбокомпресор с технология Twin-Scroll
 6. Въвеждане на цикъла на Милър (известен още като цикъл на Аткинсън) в неговата работа
 7. Интеркулер въздух-въздух

Въпреки че е тясно свързан с 3.0-литровата версия на Audi, 2.9-литровият Porsche V6 двигател има някои коренно различни характеристики. Въз основа на новата информация, която събрахме, подчертаваме неговите особености в сравнение с Audi V6.

 1. Обратен поток, интегриран изпускателен колектор, спрей-насочено директно впръскване (същото като Audi V6) с 250 бара налягане. Всяка група цилиндри има собствена инжекционна помпа и използва инжектори с 9 отвора.
 2. Цилиндрични втулки, покрити с плазмена обработка, за намаляване на триенето, чрез нанасяне на слой от 150 микрона чугун
 3. Два моно-скрол турбокомпресора, в сравнение с единичния турбокомпресор на Audi (тип Twin-Scroll), работещ в насрещна ротация с максимално налягане от 0,3 бара.
 4. В Porsche V6 2.9 няма да има система за деактивиране на цилиндъра при ниско натоварване. Освен това операцията с цикъла на Милър не е реализирана.
 5. Променливо повдигане на клапана и система за повдигане на клапана, както от всмукателната, така и от изпускателната страна.
 6. Двоен междинен охладител, въздух-въздух

Значителна стъпка напред, като се има предвид, че новият V6 успява да има намалена маса от 14 kg в сравнение с предишния V6 с обемен компресор.

Популярна тема