BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280 SL Pagoda: предизвикателство към върха

Съдържание:

BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280 SL Pagoda: предизвикателство към върха
BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280 SL Pagoda: предизвикателство към върха
Anonim
BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280SL Pagoda
BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280SL Pagoda

BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280 SL Pagoda: предизвикателство на върха между две емблематични коли от края на 60-те и началото на 70-те години

BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280 SL Pagoda: предизвикателство на върха между два емблематични автомобила от края на 60-те и началото на 70-те години. За да бъдем честни, BMW нямаше кабриолет в гамата по времето на 280 SL. Въпреки това, с опционалния твърд покрив „Pagoda“, 280SL всъщност прие формата на много бързо купе. И така, имайки това предвид, беше решено да го сравним с BMW 3.0 CS Coupé, най-емблематичното купе за този период за BMW.

По отношение на екстериорния дизайн е почти невъзможно да изберете между двата автомобила. И двете са на върха на съответните си диапазони, така че са най-красивите от всички. И двете са неразривно красиви, с перфектни линии и безупречни пропорции. Всъщност е трудно да се изберат „най-красивите“заради дизайна им. Benz получава малко предимство, защото покривът може да се сгъва, но с вдигнат твърд покрив, те са толкова близо. Ако трябва да избирам между двете… не бих го направила. Бих искал да купя и двете.

Разширенията

Отвътре и двамата са много готини по много различни начини. BMW 3.0 CS със сигурност има по-спортен интериор от двата, с ориентиран към водача централен тунел и по-спортен стил. Mercedes 280SL, от друга страна, е определено по-елегантен и повече с класически круизърски стил. Все пак всеки би се радвал да се разходи и из двете. Само тъп "фенбой" би казал, че едното е по-добро от другото.

Кокпитът на 280SL е такъв, какъвто се вижда в класически филм, с Джеймс Гарнър зад волана и пушка заедно с красивата руса Рей Банс с вятъра в косите. Може би с орлите на заден план. Вместо това, BMW 3.0 CS прилича малко повече на Стив Маккуин, който тръгва да търси лоши момчета по някои ветровити италиански пътища, с очила Persols и пистолет в жабката.

Двигателят

Всяка от тези коли се задвижва от редови 6-цилиндрови двигатели. BMW 3.0 CS Coupé разполага с 3-литров двигател със 180 к.с., съчетан с четиристепенна механична или автоматична скоростна кутия с еднакви съотношения. Mercedes-Benz 280SL имаше 2,8-литров 6-цилиндров двигател, развиващ 170 к.с. Този двигател е съчетан с четиристепенна механична или автоматична трансмисия на еднакво разстояние. Петстепенна механична скоростна кутия също беше достъпна като - много рядка - опция. Така че, по отношение на мощност и производителност, тези две машини си пасваха много.

И двете коли са впечатляващи, както за шофиране, така и за гледане, дори и да имат различни стилове. BMW 3.0 CS е по-спортното от двете и изисква тежко шофиране. Mercedes-Benz 280SL Pagoda е един вид пътен круизър с невероятен стил. Предполагам, че зависи много от вашия вкус, за любимия. Но не може да се отрече приятността и на двете.

BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280SL Pagoda
BMW 3.0 CS срещу Mercedes-Benz 280SL Pagoda

Препоръчано: