BMW Серия 5 G30: производство започва в Magna Steyr в Грац

Съдържание:

BMW Серия 5 G30: производство започва в Magna Steyr в Грац
BMW Серия 5 G30: производство започва в Magna Steyr в Грац
Anonim
BMW 5 Sere G30 - производство Magna Steyr, Грац в Австрия

BMW Серия 5 G30: производството започва в завода на Magna Steyr, разположен в Грац, Австрия. Необходима мярка за увеличаване на производствените обеми

BMW Серия 5 G30: производството започва в завода на Magna Steyr, разположен в Грац, Австрия. Мярка, необходима за увеличаване на производствените обеми, като се има предвид, че заводът в Динголфинг сам не е в състояние да управлява обема, необходим за новия „Бизнес атлет“. Производството в Грац официално започна на 1 март 2017 г. с пускането на BMW 520d с M Sport пакет в алпийско бяло.

Австрийците са особено горди, че той има - също - австрийско сърце; всъщност двигателят B47, който се ражда в предния капак на първото BMW Серия 5, се произвежда във фабриката на Steyr. Подобно на много други дизелови двигатели на BMW, този двигател се предлага и от фабриката за двигатели Steyr, която с течение на времето се превърна в най-важната фабрика за двигатели на BMW Group и отговаря за производството на 1,26 милиона двигателя за BMW и MINI през 2016 г.

След първото поколение на BMW X3 и MINI Countryman и MINI Paceman, BMW Серия 5 G30 вече е четвъртият автомобил на BMW Group, произведен от Magna Steyr в Грац. От 2003 г. австрийците вече са построили повече 1.2 милиона превозни средства за водещия световен доставчик на първокласни автомобили.

Крис Колет, главен изпълнителен директор на BMW Austria GmbH, коментира:

“BMW Серия 5 е модерен, завършен автомобил за всяка днешна бизнес нужда.В комплект с всички мрежови технологии, интелигентни системи за подпомагане на шофирането, интуитивна система за управление и високоефективни двигатели, те се комбинират, за да имат идеалните условия за шофиране. Най-новото ниво на състоянието на техниката. Благодарение на производството си в Австрия, BMW Серия 5 G30 е най-важният автомобил за Австрия".

2017 BMW Серия 5

Благодарение на дизайна на BMW EfficientLightweight, характеризиращ се с по-голямо използване на алуминий и стомани с висока якост, масата намалява с до 100 килограма в сравнение с предишния модел. Новопроектираното окачване, пониженият център на тежестта на автомобила, типичното балансирано разпределение на масите между осите и каросерия с много висока устойчивост на усукване, гарантират класическия стил на шофиране, който съчетава максимална динамика с типичния за BMW комфорт при пътуване. Серия 5.

Различни опции за окачване, като новата интегрална система за активно кормилно управление, която вече може да се комбинира и със задвижване на четирите колела xDrive, допълват пакета, разработен, за да предложи динамика на шофиране в новото BMW Серия 5 G30.С аеродинамичен коефициент на съпротивление до Cd=0,22, новото BMW Серия 5 Седан с дължина от 4935 милиметра отново отбелязва най-добрата стойност в своята категория.

Популярна тема