BMW и 24-те часа на Льо Ман: подписано l’ споразумение за превозно средство за поддръжка

Съдържание:

BMW и 24-те часа на Льо Ман: подписано l’ споразумение за превозно средство за поддръжка
BMW и 24-те часа на Льо Ман: подписано l’ споразумение за превозно средство за поддръжка
Anonim
BMW M Moto GP гама 2013

BMW и 24 часа на Льо Ман: подписано споразумение за пистови превозни средства. Баварският производител поема управлението от Audi, както за състезания, така и за частни събития

BMW и 24 часа на Льо Ман: подписано споразумение за пистови превозни средства. Баварският производител поема управлението от Audi, както за състезания, така и за частни събития. BMW и Automobile Club de l'Ouest подписаха споразумение, което прави германския автомобилен производител официален доставчик на пистови превозни средства за легендарната писта 24 часа на Льо Ман, както по време на състезателни събития, така и извън тях.

Тогава BMW ще замени Audi като официален доставчик, след като базираната в Инголщат марка прекрати своята програма LMP1 в края на 2016 г.

Всичко това, въпреки че BMW засили официалното си участие във FIA ​​WEC миналата година с ново усилие в категорията Pro GTE.

Автопаркът включва медицински коли, коли за безопасност за състезателни събития, както и автомобили, използвани от служители на пистата. Гамата на BMW ще бъде добре представена от неговия впечатляващ автопарк от високопроизводителни седани, комби, купета и SUV.

До 26 автомобила ще бъдат използвани по време на 24-те часа на Льо Ман и пет автомобила ще са необходими за събитията, които се провеждат през цялата година. Това е първата фаза на партньорството, като в момента се обсъждат няколко други проекта.

Изявления на главните герои

Пиер Фийон, президент на Club de l’Ouest каза:

„ACO има особено желание да създаде партньорство с BMW. Щастливи сме да съобщим, че немският производител ще бъде доставчик на официалните превозни средства, използвани на пистата 24 Heures. BMW и Le Mans имат дълга традиция зад гърба си и това ново партньорство е първата стъпка в едно дълго и ползотворно сътрудничество.“

Питър Куинтус, BMW M вицепрезидент по продажбите и маркетинга:

„Радваме се да бъдем официален доставчик на превозни средства за 24-те часа на Льо Ман и 24-те часа на Льо Ман Мото тази година. Това е първа стъпка към по-амбициозен ангажимент през 2018 г., когато се връщаме към състезанията за издръжливост в клас LM GTE Pro. Благодарим на ACO, че ни предостави тази възможност."

85-ото издание на 24-те часа на Льо Ман ще се проведе от 17 до 18 юни 2017 г.

Популярна тема