BMW Team RLL се подготвя за 2017 12 часа Себринг

Съдържание:

BMW Team RLL се подготвя за 2017 12 часа Себринг
BMW Team RLL се подготвя за 2017 12 часа Себринг
Anonim
BMW M6 GTLM IMSA Daytona 24h ROLEX BMW Team RLL

BMW Team RLL се подготвя за 12-те часа на Sebring 2017 на борда на своето BMW M6 GTLM, сега във втория си сезон в шампионата IMSA WeatherTech SportsCar

BMW Team RLL се подготвя за 2017 12 часа Sebring на борда на своето BMW M6 GTLM, сега във втория си сезон в шампионата IMSA WeatherTech SportsCar. BMW Team RLL започна сезона в Rolex 24H в Дейтона в края на януари с по-добър финал на осмо място с BMW M6 Art Car № 19 на Джон Балдесари, управляван от Бил Оберлен, Александър Симс, Аугусто Фарфус и Бруно Спенглер.

Тъй като номер 19 вече е оттеглен, предназначен за постоянната изложба на BMW Art Car Collection, той е заменен за Sebring с ново BMW M6 GTLM № 25, което ще бъде управлявано от Auberlen, Sims и Kuno Wittmer. Кола24 ще бъде управлявана от Джон Едуардс, Мартин Томчик и Ник Катсбърг.

Уважаемата писта Себринг и 12-часовото събитие послужиха като предмостие за първата победа на BMW в GT клас в Съединените щати през 1975 г., както и четири други победи в GT клас през 1997, 1998, 2011 и 2012 г. Общо победата е постигната през 1999 г. в класа на прототипите с BMW V12 LMR.

Думите на Боби Рахал

„Винаги сме имали добро представяне в Себринг. Откакто сме свързани с BMW, спечелихме състезанието няколко пъти. Миналата година стигнахме до подиума с M6 в първата му година и беше страхотно. Въз основа на нашата история и на базата на миналата година, смятам, че можем да сме сравнително положителни за състезанието.Себринг е най-трудното състезание в календара. Това е толкова въпрос на оцеляване, колкото и всичко останало. На терена бяха направени някои корекции на BoP и в резултат на тях се чувстваме леко позитивни и обещаващи за безпроблемно състезание. Винаги обичаме да ходим в Себринг. Това наистина е най-трудното историческо състезание за издръжливост в нашата програма. Победата там лично за мен е нещо, което винаги е било много специално. Нямаме търпение да стигнем до уикенда и да видим какво можем да направим".

Коментира Боби Рахал, ръководител на екипа на BMW Team RLL.

Популярна тема