Алекс Занарди: параолимпийският шампион от Болоня тренира за триатлона

Съдържание:

Алекс Занарди: параолимпийският шампион от Болоня тренира за триатлона
Алекс Занарди: параолимпийският шампион от Болоня тренира за триатлона
Anonim
Алесандро Занарди - посланик на марката BMW
Алесандро Занарди - посланик на марката BMW

Хавайски триатлон 2015

Алекс Занарди, посланик на марката BMW, готов да подкрепи две събития по триатлон през 2017 г. Параолимпийският атлет от Болонезе предизвиква света на триатлона

Алекс Занарди, посланик на марката BMW, готов да подкрепи две събития по триатлон през 2017 г. Параолимпийският атлет от Болонезе предизвиква света на триатлона. През 2014 г. Алесандро Занарди откри страстта си към триатлона и сега се готви да се изправи пред две големи предизвикателства през 2017 г.На 2 юли посланикът на марката BMW и официален състезател на BMW ще се състезава в триатлона на дълги разстояния Австрия-Карнтен в Клагенфурт, а през октомври планира да участва в легендарното събитие в Хавай (САЩ) за трети път през октомври. Занарди успешно завърши Kona Triathlon на Големия остров през 2014 г. и 2015 г., където и в двата случая достигна финалната линия за по-малко от десет часа.

През 2016 г. Алекс Занарди не участва в състезания по триатлон, тъй като беше изцяло фокусиран върху успешното си участие в параколоезденето на Олимпийските игри в Рио де Жанейро: той добави още два златни медала и един сребърен медал към своите колекция, ставайки четирикратен параолимпийски шампион. Сега той отново ще предизвика триатлона и ще го прави не само в едно състезание, а редовно.

Алекс Занарди

„Очаквам с нетърпение да пристигна в Клагенфурт, което е едно от най-популярните събития на световната сцена, за да разширя опита си в триатлонните събития.Всъщност това е едно вълнуващо ново начало за мен, тъй като реших да променя тренировките си и да се развивам правилно като спортист на дълги разстояния. Това е напълно различен подход към подготовката от моите състезания по параколоездене. Това е страхотен нов проект за мен. Различно е не само обучението, но и подготовката на моите превозни средства, ръчния ми велосипед и моята олимпийска инвалидна количка. Така че всичко е ново и все още се чувствам като дете в магазин за играчки!"

„Когато направих първия си триатлон на дълги разстояния през 2014 г., веднага почувствах, че е нещо специално. Голямата страст и ентусиазъм, открити в Хаваите, направиха това преживяване едно от най-добрите неща, които съм правил в живота си. Очаквам с нетърпение да навляза по-задълбочено в тази специална дисциплина и очаквам с нетърпение да започна дисциплината плуване в Клагенфурт - с ясната цел да подобря и развия представянето си на дълги разстояния."

Ако всичко върви по план, Занарди ще се състезава отново в известното Световно първенство по триатлон в Хавай на 14°октомври 2017 г.

Популярна тема