BMW M6 GTLM: 6-то място на 2017 Sebring 12 Hours

Съдържание:

BMW M6 GTLM: 6-то място на 2017 Sebring 12 Hours
BMW M6 GTLM: 6-то място на 2017 Sebring 12 Hours
Anonim
BMW M6 GTLM 12 часа Sebring 2017 г

BMW M6 GTLM: 6-то място за26 BMW M6 GTLM на 2017 12 часа на Себринг, втори етап от IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC)

BMW M6 GTLM: 6-то място за26 BMW M6 GTLM на 2017 12 часа на Себринг, втори етап от IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC). Тримата състезатели на BMW Team RLL Бил Оберлен (САЩ), Александър Симс (Великобритания) и Куно Витмер (Канада) направиха 334 състезателни обиколки в 65-ата година на класическото състезание за издръжливост и постигнаха безупречно представяне в продължение на 12 часа.Те обаче не можаха да се справят с водещите пилоти на постоянно ниво; това направи невъзможно постигането на добър резултат във Флорида. Победата отиде при3 Corvette.

Джон Едуардс (САЩ), Мартин Томчик (ГЕР) и Ник Катсбърг (NED) преживяха разочароващо състезание, споделянето на шофьорските задължения в кола номер 24 не даде очакваните резултати. В началото на състезанието триото загуби няколко обиколки поради технически проблеми. По-късно, малко преди средата на състезанието, Катсбърг се блъсна в бариерите на завой 1 на пистата Sebring International Raceway след друг механичен проблем. Това означаваше, че състезанието приключи за холандеца и неговите съотборници.

Отново екипът на Turner Motorsport остави своя отпечатък в клас GTD. Джъстин Маркс (САЩ), Йенс Клингман (Германия) и Джеси Крон (Финландия) спечелиха няколко места, след като стартираха 16°с96 BMW M6 GT3. Въпреки това, повредено окачване постави бърз край на надпреварата за отбора на шефа на отбора Уил Търнър (САЩ).

Следващият етап от сезон 2017 IMSA ще бъде подновен след три седмици с Голямата награда на Лонг Бийч, Калифорния.

Впечатленията на главните герои

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

„Напускаме Себринг много разочаровани. Поглед към времето за обиколка в анализа ясно показва, че корекциите на BoP след Daytona далеч не са достатъчни, за да класират BMW M6 GTLM наравно с конкуренцията. Но най-вече съжалявам за отбора и нашите пилоти, които работиха много здраво в подготовката и по време на самото състезание – и не бяха възнаградени за това. Благодаря на целия отбор за усилията им през последните две състезания. Надявам се, че BoP ще бъде допълнително коригиран за остатъка от сезона, за да можем отново да предложим вълнуващи и тежки състезания с BMW M6 GTLM."

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Мисля, че дадохме всичко от себе си. Просто нямахме темпото на нашите конкуренти. Това ясно се видя в днешното състезание. Беше дълъг ден за всички, както за екипажа, така и за пилотите. Ще започнем отначало от тук. Каквото можем да направим, ще го направим."

BMW M6 GTLM 12 Hours Sebring 2017 "

Популярна тема