BMW M4 DTM: последни тестове във Валелунга за 24 часа на Нюрбургринг

Съдържание:

BMW M4 DTM: последни тестове във Валелунга за 24 часа на Нюрбургринг
BMW M4 DTM: последни тестове във Валелунга за 24 часа на Нюрбургринг
Anonim
BMW M4 DTM 2017 - Тест на Vallelunga

BMW M4 DTM: последни тестове във Валелунга за 24 часа на Нюрбургринг за BMW Motorsport. С новите разпоредби, автомобили с над 500 к.с

BMW M4 DTM: последни тестове във Валелунга за 24 часа на Нюрбургринг за BMW Motorsport. С новите разпоредби за автомобили с над 500 к.с.

BMW Motorsport завърши тридневна тестова програма във Vallelunga (ITA) миналата седмица като част от подготовката за DTM сезона с новото BMW M4 DTM. Трите производителя, представени в DTM, присъстваха с всяка кола на пистата.Пилотите на BMW Team RBM Максим Мартин (BEL) и Том Бломквист (GBR) споделиха кокпита на новото BMW M4 DTM.

Пилотни декларации

„Беше приятно да се върна зад волана след дълга почивка. Новите правила обещават да направят този сезон интересен: колата ни е нова, гумите са различни и има какво да опознаем с нея. Тестът мина добре. Имаме още много работа, но можем да бъдем доволни от това как вървят нещата досега.”

Максим Мартин.

Блумквист коментира:

”След зимната ваканция е забавно да се върнеш на пистата и да се подготвиш за сезона с отбора. Успях да се запозная добре с новото BMW M4 DTM и как работят новите гуми по време на теста. Като цяло това бяха полезни и продуктивни дни."

Бруно Шпенглер (CAN), който се присъединява към екипа на BMW RBM този сезон, също беше във Валелунга, за да се запознае с екипа и да ги подкрепи по време на тестовете.

„Беше страхотно да прекарам три дни с екипа. Разбирам се добре с всички. Беше важно да седнем с инженерите и да започнем нашия анализ. Новото законодателство, новата кола и новите гуми показват, че има какво да научим от техническа гледна точка. Очаквам с нетърпение да започна сезона с BMW RBM Team."

Допълнителни тестове са планирани от 3 до 6 април в Хокенхайм (Германия). Всички отбори и пилоти на BMW, подобно на много BMW M4 DTM, ще бъдат включени там, преди сезонът да започне на същото място на 6 май°.

DTM: Обявени технически промени за сезон 2017

Повече мощност, по-малко притискаща сила: Техническите правила за сезон 2017 DTM са променени в ключови области, които могат да поставят по-голям акцент върху способността за шофиране. Голям въздушен рестриктор означава, че двигателите на DTM автомобилите вече могат да доставят повече над 500 к.с.Предният сплитер, долната част и задният дифузьор са променени и височините на шасито са увеличени.

Промени са направени и по задното крило и е свързано с DRS (система за намаляване на съпротивлението). Миналогодишните задни калници можеха да се сгънат напълно с натискането на един бутон. Въпреки това през 2017 г. само горният профил (или разтегателният капак) на крилото може да бъде сплескан, като по този начин се повишава ефективността на DRS.

Новите гуми Hankook осигуряват повече сцепление първоначално, преди да загубят повече сцепление от всякога с напредването на състезанието. Във връзка с другите промени, това води до DTM автомобили, които се движат много по-различно и предизвикват водачите много повече от преди.

BMW M4 DTM 2017 - Тест Vallelunga Изображение "

Популярна тема