BMW Motorsport: готов за влизане във Формула E

Съдържание:

BMW Motorsport: готов за влизане във Формула E
BMW Motorsport: готов за влизане във Формула E
Anonim
BMW Motorsport - Шампионат на Формула Е - MS Amlin Andretti

BMW Motorsport: една крачка от влизане във Формула Е с приемането на Международната автомобилна федерация на BMW (FIA) за производител

BMW Motorsport: една крачка от влизане във Формула Е с приемането на BMW като производител от Международната автомобилна федерация (FIA). Тъй като подготовката е в ход в подкрепения от BMW Motorsport екип MS Amlin Andretti за четвъртото състезание в 2016/17 FIA Formula E Championship в Мексико Сити (MEX), BMW планира потенциално влизане в петия сезон.Това включва официална регистрация като производител на Formula E, стъпка, предприета от BMW.

„От първия си сезон Формула Е се радва на бързо развитие и сега се смята за състезателна серия от най-високо ниво. BMW i активно допринася като официален партньор за превозни средства от самото начало и е оставил своя отпечатък върху серията. Сега други производители последваха примера. Всички участващи са щастливи да се включат в спортната и технологична страна на Формула Е. Всичко е планирано за влизането ни в Сезон 5. Това изискваше регистрация като производител и беше завършено по график."

Йенс Марквард, директор на BMW Motorsport

Партньорството с легендарния Майкъл Андрети

Партньорството с екипа, ръководен от легендарния американски пилот Майкъл Андрети, досега е повече от положително.Установен е първият обмен на идеи между инженерите на BMW и екипа на Andretti Formula E със синхронизирани процеси и непрекъснат трансфер на знания. Инженерите на BMW Motorsport в Мюнхен също започнаха разработването на задвижващата система за болид от Формула E.

„Имаме още много работа, но направихме първите стъпки“, потвърждава Марквард. „Ако сериалът продължи с това положително развитие, искаме да бъдем идеално подготвени за потенциалното влизане в Сезон 5.“

BMW i Официален партньор на шампионата на Формула Е

BMW i беше официален партньор на автомобила на FIA Formula E Championship след първия сезон. BMW i8 е колата за безопасност във Формула Е с висока производителност и ефективност. BMW i3 е „Медицинският автомобил“и „Автомобилът на състезателен директор“.

BMW X5 xDrive40e работи като „Спасителен автомобил“или „Изваден автомобил“.

Популярна тема